EP: Francuska i Švicarska u drugom krugu, Albanija ostvarila povijesnu pobjedu

Nedjelja, 19. lipnja 2016. 23:04 Napisao/la  SC

Utakmice 3. kola Skupina A: Francuska - Švicarska 0:0, Rumunjska - Albanija 0:1


Utakmicama 3. kola u Skupini A počeo je rasplet u prvom krugu natjecanja. Francuska i Švicarska odigrale su bez pogodaka i plasirale se u osminu finala.

Albanija je ostvarila povijesnu pobjedu, ima 3 boda i čeka rasplet među trećeplasiranim reprezentacijama.

Francuska se već kvalificirala u osminu finala, utakmica protiv Švicarske trebala je potvrditi prvo mjesto u Skupini A. Švicarskoj je pobjeda nosila prvo mjesto u skupini, remi je donio prolaz u osminu.

Obje su reprezentacije ostvarile što su htjele. Deschamps je počeo bez najboljega igrača, Payet je ušao u 63. minuti i u pola sata pokazao zašto igra francuske reprezentacije ovisi o njemu.

Francuzi su bili bliže pobjedi prema šansama. Pogba je dvaput pogodio prečku, jednom je vrlo dobro obranio Sommer.

Gignac je u 57. minuti sjajno uposlio Griezmanna, ovaj je odlično gađao pod prečku, a čudesni Sommer ponovno obranio.

U 76. minuti Dimitri Payet je pucao iz prve, ali lopta je ponovno zatresla prečku.

Švicarska u sedmoj utakmici u nizu protiv Francuske nije stigla do pobjede. Mogla je da je Slovenac Skomina u zadnjim trenucima utakmice dosudio očigledan kazneni udarac za Švicarsku zbog potezanja u kaznenom prostoru.

FRANCUSKA: Lloris, Sagna, Rami, Koscielny, Evra, Coman, Cabaye, Pogba, Coman (63 Payet), Gignac, Griezmann (77 Matuidi)

ŠVICARSKA: Sommer, Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodríguez, Behrami, Xhaka, Shaqiri (79 Fernandes), Džemaili, Mehmedi (86 Lang), Embolo (74 Seferovic)

U 43. minuti Sadiku je na ubačaj Memushaja pospremio loptu u mrežu za povijesni gol Albanije i mogući plasman u osminu finala.

U 77. Florin Andone je primio loptu u šesnaestercu i oštro pucao. Međutim, lopta je i na tom susretu pogodila prečku i tako onemogućila Rumunjima izjednačenje.

Igrač Rijeke Odise Roshi igrao je od 77. minute. Bivši igrač Rijeke Bekim Balaj igrao je od 55. minute.

RUMUNJSKA: Tătăruşanu, Săpunaru, Grigore, Chiricheş, Măţel, Prepeliţă (46 Sanmartean), Hoban, Popa (68 Andone), Stanciu, Stancu, Alibec (57 Torje)

ALBANIJA: Berisha, Hysaj, Arlind Ajeti, Mavraj, Agolli, Lila, Abrashi, Basha (83 Cana), Memushaj, Lenjani (77 Roshi), Sadiku (59 Balaj)

Utakmice 3. kola Skupina A: Francuska - Švicarska 0:0, Rumunjska - Albanija 0:1 (Sadiku 43)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.