EP: Engleze sekunde dijelile od pobjede, Rusija izjednačila pogotkom u 92. minuti

Subota, 11. lipnja 2016. 22:51 Napisao/la  SC

Utakmica 1. kola Skupina B: Engleska - Rusija 1:1 


Rusija je ostala neporažena u utakmici protiv Engleske zahvaljujući kapetanu Vasiliju Berezutskyom, koji je u 92. minuti nadskočio Walkera i glavom loptu u neuhvatljivom luku poslao preko Harta u mrežu.

Na samoj gol-crti pojavio se Glushakov kojemu je pripisan pogodak vrijedan boda.

U prvom poluvremenu engleska reprezentacija ostavila je znatno bolji dojam agresivnom i rastrčanom verzijom novog modela igre u kojoj, primjerice, najbolji strijelac Premierlige (Kane) izvodi sve udarce iz kuta!

Unatoč stalnom pritisku samo je Lallana do odmora dvaput bio u nešto izglednijim situacijama za pogodak.

Smalling je pokušao glavom iz prekida isto kao i Ignashevich na drugoj strani.

U drugom dijelu ruska reprezentacija preuzela je više rizika u igri i od početka uspostavila ravnotežu kroz posjed lopte.

Dinamična utakmica postala je otvorena na objema stranama premda izrađenih prilika u klasičnom smislu nije bilo.

Međutim, gledateljima nije bilo dosadno budući da su brze transformacije izgledale obećavajuće do same završnice, gdje je izostala klasa u zadnjem pasu.

U 71. minuti Ronney bio blizu pogotka kada je upustio udarac s 13 metara, Akinfeev je sjajno reagirao i odbio loptu u prečku.

U 73. minuti Akinfeev nije baš tako sjajno reagirao, Dier je zatresao mrežu praktično po sredini vratiju iz slobodnog udarca - 1:0.

ENGLESKA: Hart, Walker, Smalling, Cahill, Rose, Rooney (78 Wilshere), Alli, Dier, Sterling (87 Milner), Kane, Lallana

RUSIJA: Akinfeev, Smolnikov, V. Berezutsky, Ignashevich, Schennikov, Neustadter (80 Glushakov), Golovin (77 Shirokov), Kokorin, Shatov, Smolov (85 Mamaev), Dzyuba

Utakmica 1. kola Skupina B: Engleska - Rusija 1:1 (Dier 73/Glushakov 90+2)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.