EP: Belgijanci shvatili zašto u utakmicama protiv Talijana nitko na svijetu nije favorit

Ponedjeljak, 13. lipnja 2016. 22:57 Napisao/la  SC

Utakmica 1. kola Skupine E: Belgija - Italija 0:2. Talijani su ponovo dokazali da su osvjedočeni majstori pragmatične igre


Talijanska reprezenacija pobijedila je Belgiju načinom koji će ponovo preispitati prognoze uoči EURO-a. Belgija prema koncentraciji pojedinačne kvalitete spada u red najboljih momčadi na svijetu i slovi favoritom.

Međutim, Talijani su ponovo dokazali da su osvjedočeni majstori pragmatične igre zbog koje ni jedna reprezentacija na svijetu nije favorit u međusobnim utakmicama.

U 32. minuti Alderweireld je pogriješio u procijeni leta lopte koju je uputio Bonucci, Giaccherini je osjetio trenutak, utrčao u kazneni prostor i mirno primio loptu prije nego što je pogodio lijevi kut - 0:1.

U 53. minuti Belgija je propustila veliku priliku, u brzoj kontri De Bruyne je proigrao Lukakua na lijevoj strani, belgijski napadač promašio je vrata s ruba kaznenog prostora kada je pred njim stajao samo Buffon.

Glavni belgijski napadači (Hazard, De Bruyne, Lukaku...) bili su uglavnom nevidljivi, talijanska obrana na velikim natjecanjima uvijek funkcionira besprijekorno. Sve što su Belgijanci pokušavali bilo je lako predvidljivo za vrhunske talijanske braniče.

Zadnjih petnaestak minuta Belgija je stisnula Talijane u kaznenom prostoru, što je omiljeni dio igrališta u talijanskom nogometu. U gužvi su se dogodile dvije iznuđene prilike.

U 82. minuti De Bruyne je precizno pogodio Origija, koji nije bio precizan udarcem glavom s pet metara. U 90. minuti Fellaini se zbunio na četiri metra od Buffona kada mu je lopta slučajno doletjela u noge.

Takve prilike moraju se iskoristiti protiv momčadi kakva je talijanska.

U 93. minuti Talijani su dočekali svoj trenutak. Na kraju kontre Candreva je proigrao Pelea za efektni volej-udarac po kojemu se lopta zabila u mrežu - 0:2

BELGIJA: Courtois, Ciman (76 Carrasco), Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen, Witsel, Nainggolan (62 Mertens), Fellaini, De Bruyne, Hazard, R. Lukaku (73 Origi)

ITALIJA: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Candreva, Parolo, De Rossi (78 Thiago Motta), Giaccherini, Darmian (58 De Sciglio), Pellè, Eder (75 Immobile)

Utakmica 1. kola Skupine E: Belgija - Italija 0:2 (Giaccherini 32, Pele 90+3)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.