Eduardo Da Silva oproštajnim pismom se zahvalio Šahtaru i najavio odlazak u Flamengo

Utorak, 08. srpnja 2014. 12:16 Napisao/la  SC

Eduardo će prvi puta u svojoj karijeri nastupiti za jedan brazilski klub, i to baš u klubu svog rodnog grada. Iz Šahtara je otišao bez odštete jer mu je s posljednjim danom lipnja istekao ugovor

Eduardo da Silva odlazi iz Šahtara nakon četiri sezone igranja u tom ukrajinskom klubu. Tridesetjednogodišnji hrvatski reprezentativni napadač karijeru će nastaviti u redovima Flamenga iz njegovog rodnog Rio de Janeira. Da Silva se tako neće ni vraćati iz Brazila gdje je ostao na odmoru sa svojom obitelji nakon što je hrvatska reprezentacija ispala u skupini na Svjetskom prvenstvu. Susreo se u međuvremenu sa izvršnim direktorom Flamenga Felipeom Ximenesom i dogovorio potpis ugovora na osamnaest mjeseci. Eduardo će prvi puta u svojoj karijeri nastupiti za jedan brazilski klub, i to baš u klubu svog rodnog grada. Iz Šahtara je otišao bez odštete jer mu je s posljednjim danom lipnja istekao ugovor, a od navijača i kluba u kojem je proveo, kako sam kaže, predivne četiri godine oprostio se emotivnim pismom:

- Imao sam čast nastupati za tako fantastičan klub. Ponosan sam što sam sudjelovao u osvajanju četiri naslova prvaka i ovu priliku koristim kako bih se zahvalio mnogim važnim ljudima. Prije svih, predsjedniku Ahmetovu, jer mi je dao priliku i vjerovao u moj talent. Treneru Lucescuu koji me je vodio, dao mi šansu da igram i pobjeđujem u ovako sjajnoj grupi igrača. Hvala i svim mojim suigračima, posebno kapetanu Dariju. Njegovo prijateljstvo i posvećenost na terenu, ali i izvan njega uvijek su mi mnogo značili. Na kraju, najveće hvala navijačima. Uvijek sam osjećao vašu podršku. Od mog debija prihvatili ste me kao dio obitelji i na tome ću im zauvijek biti zahvalan. Uživao sam u Donjecku, želim sve najbolje klubu i zemlji, poručio je hrvatski reprezentativac u pismu Ukrajincima.

Eduardo je u Dinamo došao 1999. godine, a tek je dvije godine kasnije stupio na veliku scenu. U zagrebačkoj je momčadi ostao do 2007. godine te igrama u 'modrom' klubu zaslužio transfer u londonski Arsenal. Tri godine kasnije prelazi u Šahtar za koji je u osamdeset i jednoj utakmici zabio dvadeset i četiri gola.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.