Dragoslav Šekularac preminuo, ugasila se jedna od pet zvijezda Crvene zvezde

Subota, 05. siječnja 2019. 15:13 Napisao/la  SC
Dragoslav Šekularac preminuo, ugasila se jedna od pet zvijezda Crvene zvezde

 

Dragoslav Šekularac preminuo je u Beogradu u 82. godini života.

Jedan od najboljih igrača s područja bivše države starijim ljubiteljima nogometa ostao je upamćen po neponovljivim driblinzima.

Mlađim ljubiteljima nogometa na znanje da se Šekularčeva vještina može uspređivati s Ronaldinhovom, obojica su bili čarobnjaci.

Šekularac je bio jedna od pet zvijezda Crvene zvezde (Rajko Mitić, Dragoslav Šekularac, Dragan Džajić, Vladimir Petrović Pižon, Dragan Stojković Piksi).

Sa samo 16 godina debitirao je u dresu Crvene zvezde, godinu dana kasnije zaigrao je za najbolju reprezentaciju bivše države.

Na SP 1962. u Čileu izabran je u idealnu momčad prvenstva, tada je slovio jednim od najboljih igrača na svijetu.

Kao trener Crvene zvezde nije dosegnuo igračku razinu iako je osvojio duplu krunu godinu dana prije nego što je Crvena zvezda postala europski prvak.

Šekularac je bio osebujna osoba koji se nikada nije ponašala kao zvijezda.

Zvijezda je jedino bio na terenu bez obzira gdje igrao, na Marakani u Kupu prvaka ili revijalno na igralištu na Zametu gdje je svojedobno došao na poziv prijatelja Sanjina Mandekića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.