Danijel Subašić: Portugalci nisu odigrali na visokoj razini, ali imaju jednog od najboljih igrača svijeta

Četvrtak, 23. lipnja 2016. 19:25 Napisao/la  SC

 Mi smo jedna od najboljih, ako ne i najbolja reprezentacija na ovom prvenstvu, što smo i pokazali, kaže Kalinić

Danijel Subašić obranio je kazneni udarac Sergiju Ramosu što je bio uvod u pobjedu nad Španjolskom. Vratara hrvatske reprezentacije u subotu čeka sudar s Cristianom Ronaldom, živim strojem za golove.

- Portugal je sigurno snažan, pogotovo s Ronaldom prema naprijed. Ove tri utakmice nisu možda odigrali na visokoj razini, ali imaju jednog od najboljih igrača svijeta. Međutim, možda bolje da smo dobili Portugal nego neku manju reprezentaciju koja se samo brani. Bit će zanimljivo, puno adrenalina i odlučivat će sitnice. U osmini finala Europskog prvenstva uvijek je 50-50. Mi smo puni samopouzdanja, a i Portugalci znaju da i mi imamo odlične napadače. Nadam se da će im se otvoriti prostor. Budemo li kompaktna momčad kao u tri dosadašnje utakmice, možemo preskočiti sve prepreke. Ova generacija može mnogo toga, možda je sad došao red da napokon pobijedimo Portugal. Drago nam je da nas prate brojni navijači i zbog njih igramo na 100 posto. Sjajno je kada nas prođu trnci već na zagrijavanju, svi se slažemo da ovakva atmosfera nije usporediva s bilo čime što doživljavamo u klubovima. Želimo velike stvari, ali još je daleko finale, idemo utakmicu po utakmicu - prvo po četvrtfinale. Gledam snimke i analize prije utakmice, znam gdje tko puca, i naposljetku je moja odluka kako ću pokušati obraniti, ali lijepo je kada se Modrić kao jedan moj Zadranin onakvim savjetom brine i o meni i o svima nama. Ne znam što bih više rekao o tom kaznenom udarcu, stao sam na gol, čekao, možda krenuo malo prema naprijed i bacio se desno, kaže Subašić.

Nikola Kalinić dobio je priliku umjesto rovitog Marija Mandžukića i postigao pogodak protiv Španjolske, što ne znači da će igrati protiv Portugala:

- Drago mi je da sam dobro odigrao protiv Španjolske i iskoristio minutažu, ali već smo usredotočeni na sljedeću utakmicu. Vidjet ćemo koga će izbornik odabrati, a ja sam spreman. Iza mene je stvarno dobra sezona u Fiorentini, a ovo nam je prilika generacije. Ako momčad bude igrala dobro i stvarala šanse, i mi ćemo napadači biti dobri. Budem li igrao, dat ću sve od sebe. Mogli smo dobiti i lakšeg protivnika, Portugal je kvalitetna momčad s izvanrednim pojedincima, ali sve će ovisiti o nama i našoj igri, posebno o najjačem veznom redu. Mi smo jedna od najboljih, ako ne i najbolja reprezentacija na ovom prvenstvu, što smo i pokazali. Pokušat ćemo dominirati i uvjeren sam da možemo proći. Svojim smo igrama zaslužili status favorita i to mi je drago, ali moramo napraviti veliki iskorak, a ne ostati na ovome. Ronaldo je jedan od najboljih nogometaša na svijetu, što je dokazao protiv Mađarske, a Portugal je dosta ovisan o njemu i njegovoj igri. Svi uglavnom čekaju što će on napraviti, a nije ga lako čuvati, no vidjeti ćemo poslije analize kako to učiniti. Portugal je posebno kvalitetan prema naprijed, a s njima se nikada ne zna, mogu odigrati i dobro i loše, rekao je Kalinić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.