ČUDESNI PORTUGALAC

Ronaldo prvi u svijetu sa 100 golova u eurokupovima

Srijeda, 03. svibnja 2017. 10:30 Napisao/la  SC

Zabio je više golova u LP (103) nego Atletico u klupskoj povijesti (100)

Cristiano Ronaldo postao je prvi u svijetu sa 100 golova u eurokupovima. U Ligi prvaka zabija 0,8 pogodaka po utakmici u nokaut fazi, naspram 0,71 po susretu u skupini. Prvi je igrač s 50 golova u nokaut fazi LP (već je na 52), a rekord je i 13 golova u polufinalu Kupa/Lige prvaka (deset za Real i tri za Manchester United).

Zabio je više golova u LP (103) nego Atletico u klupskoj povijesti (100), a izjednačio je Messijev učinak sedmim hat-trickom u LP.

Pa kad se uz takvog Ronalda dogodi da Real prvi put od lanjskog polufinala protiv Manchester Cityja (11 utakmica) u Ligi prvaka ne primi gol, onda je ishod takav. 3:0 i finale u Cardiffu. Da, ni Atletico nije što je nekad bio - pa tri je gola već primio ove godine, i to od - Las Palmasa!? U kupu je izgubio 3:2. I s 3:0 je izgubio vrlo nedavno, 12. prosinca od Villarreala. No, gledamo li Ligu prvaka, ni jedno od ovoga nije se Simeoneovoj momčadi dogodilo više od dvije i pol godine: tri je gola u LP zadnji put primio od Olympiakosa u porazu 3:2 u rujnu 2014., a s tri razlike nije izgubio od finala protiv Reala i 1:4 iste godine.

I tada je zabio Cristiano Ronaldo. Da, možete ga voljeti ili mrziti, ali je majstor. Pitanje je hoćemo li za života dočekati još jednoga koji tako zabija...

Cristiano Ronaldo u veljači je napunio 32 godine. Uspije li u svom naumu da sezonu završi kao europski i španjolski prvak, samo mu neka ozljeda može oduzeti još jednu Zlatnu loptu. Petu, koliko ima i Messi.

I postao bi u tom slučaju čudesni Portugalac tek četvrti igrač u 62 godine izbora koji je Zlatnu loptu osvojio s više od 32 godine!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.