Copa America: Argentina uvjerljivo svladala Paragvaj i prošla u finale, Messi triput asistirao

Srijeda, 01. srpnja 2015. 03:33 Napisao/la  SC

Susret poluzavršnice: Argentina - Paragvaj 6:1. Finale između Čilea i Argentine igra se subotu, 4. srpnja, od 22 sata

Copa America - suset poluzavršnice

ARGENTINA - PARAGVAJ 6:1

Estadio Municipal, Concepcion. Gledatelja 30.000

Sudac: Sandro Ricci (Brazil)

Strijelci: 1:0 Rojo (15) 2:0 Pastore (27) 2:1 Barrios (43) 3:1 Di Maria (47) 4:1 Di Maria (53) 5:1 Aguero (80) 6:1 Higuain (83)

Žuti kartoni: Rojo, Biglia (Argentina), Caceres, da Silva, Ortiz (Paragvaj)

ARGENTINA: Romero - Zabaleta, Demichelis, Otamendi, Rojo - Pastore (73 Banega), Mascherano (77 Gago), Biglia - Messi, Aguero (81 Higuain), Di Maria

PARAGVAJ: Villar - Piris, B. Valdez, da Silva, Aguilar - Benitez, Ortiz, Caceres, Gonzalez (27 Bobadilla) - Santa Cruz (30 Barrios), N. Valdez (56 Romero)

Nakon što je domaćin Čile protiv Perua osigurao svoje mjesto u završnoj borbi za kontinentalnu titulu, saznao je i svog posljednjeg protivnika. Bit će to vrlo raspoloženi sastav Gerarda Martina. Argentina je do željenog ranog pogotka protiv Paragvaja stigla u 15. minuti, kada je Messi ubacio iz prekida, a pred paragvajskim se golom najbolje snašao Rojo i zabio za 1:0.

U 27. minuti Messi je ponovno bio asistent - proslijedio je loptu do Pastorea, koji je prizemno i snažno pucao s ruba kaznenog prostora i matirao Villara.

Međutim, Paragvajci nisu potpisali predaju te je Barrios dvije minute prije odlaska na odmor iskoristio ostavljeni prostor za još jedan siloviti udarac koji je odsjeo u mreži te tako barem nakratko vratio nadu svojoj reprezentaciji i neizvjesnost u susret. Barrios je bio jedan od dvojice igrača Paragvaja koji su u igru ušli u prvom dijelu, s obzirom da su četvrtfinalni junak Gonzalez i Santa Cruz morali napustiti teren. Za razliku od susreta u grupnoj fazi, kada se Paragvaj nakon 0:2 uspio spasiti poraza, Argentina je odmah na početku drugog poluvremena odjurila na nedostižnu prednost. Prvo je Pastore sjajno poslužio Di Mariju kroz sredinu i Villar je opet morao po loptu u mrežu.

S tih 3:1 Argentina je lakše disala, a samo nekoliko minuta poslije Messi je ukrao loptu, prošao svoje čuvare i servirao je Pastoreu, a Villarovu obranu u 4:1 pretvara ponovno Di Maria. Na novi se pogodak čekalo sve do 80. minute, kada se Di Maria prometnuo u asistenta i ubačajem s lijeve strane naciljao Aguera, koji glavom povisuje na 5:1.

Aguero je odmah potom izašao iz igre, a zamijenio ga je Higuain, koji se tik po ulasku također upisao u strijelce. Messi je u srcu šesnaesterca uspio progurati loptu do napadača koji bez puno razmišljanja zabija za konačnih 6:1. Finale Čilea i Argentine igra se u subotu, 4. srpnja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.