Copa America: Argentina porazila Jamajku na jubileju Lea Messija, Urugvaj i Paragvaj remizirali

Nedjelja, 21. lipnja 2015. 01:36 Napisao/la  SC

Skupina B, 3. kolo: Urugvaj - Paragvaj 1:1, Argentina - Jamajka 1:0. Poznat prvi četvrtfinalni par, domaćin će se susresti s braniteljem naslova, ekipom Urugvaja

Lionel Messi upisao je stoti nastup za Argentinu u trećem kolu skupine B na Copa Americi. Pritom nije postigao pogodak, ali je njegova momčad bez većih problema svladala Jamajku. Iako je pogotkom Gonzala Higuaina završilo tek minimalnom pobjedom za momčad Gerarda Martina, finalisti prošlog Svjetskog prvenstva napravili su dovoljno za osiguravanje prvog mjesta u skupini.

Skupina B, 3. kolo
Urugvaj - Paragvaj 1:1
Argentina - Jamajka 1:0
Poredak: Argentina 7, Paragvaj 5, Urugvaj 4, Jamajka bez bodova

Uz njihovu pobjedu poklopio se i remi finalista prethodnog izdanja Copa Americe. Urugvaj i Paragvaj odigrali su 1:1, što je za obje momčadi dovoljno za prolazak dalje. Argentinci i Paragvajci su mirni, baš kao i Urugvajci koji su na ljestvici trećeplasiranih pretekli Ekvador i postali sigurni putnici u četvrtfinale. Rasplet u skupini C ove nedjelje dat će odgovore na sva pitanja.

Urugvaj i Paragvaj odigrali su izjednačenu utakmicu u kojoj su obje momčadi mogle doći do pobjede. U nastavku je Stuani zapucao dvije prilike, nakon što su Gimenez i barrios svojim golovima postavili 1:1. U trenutku kada je utakmica završila Jamajka se mogla samo pozdraviti s turnirom na kojeg je ove godine stigla kao gost iz konfederacije CONCACAF zajedno s Meksikom. Baš su te dvije momčadi na posljednjim mjestima u svojim skupinama, što će reći da se mogu početi pripremati za Gold Cup, sjevernoameričku inačicu Copa Americe koja počinje od ponedjeljka 6. srpnja.

Parovi četvrtfinala:
25.6 Čile - Urugvaj (01.30)
26.6 Bolivija - C2 (01.30)
27.6 Argentina - A/C3 (01.30)
28.6 C1 - Paragvaj (01.30)

Zasad je poznat tek jedan četvrfinalni par, i to onaj prvi. Prvoplasirana momčad skupine A, a to je domaćin Čile igrat će protiv trećeplasirane iz skupine B - Urugvaja. Susret se igra u noći sa srijede na četvrtak (01.30) u Santagu. Bolivija, Argentina i Paragvaj još uvijek čekaju rasplet skupine C u kojoj sve četiri momčadi imaju po tri boda.

 

Copa America - skupina B, 3. kolo

URUGVAJ - PARAGVAJ 1:1

Estadio La Portada, La Serena. Gledatelja 17.000

Sudac: Roberto Garcia (Meksiko)

Strijelci: 1:0 Gimenez (29) 1:1 Barrios (44)

Žuti kartoni: Hernandez, Coates, A. Pereira (Urugvaj), Ortigoza, Ortiz, Molinas (Paragvaj)

URUGVAJ: Muslera - M. Pereira, Gimenez, Coates, A. Pereira - Arevalo, Sanchez (67 Rodriguez), Gonzalez, Hernandez (46 Stuani) Cavani

PARAGVAJ: Villar - Caceres, da Silva, B. Valdez, Piris - Molinas, Ortigoza (64 Ortiz), Benitez, Bobadilla (68 Gonzalez) - Barrios (72 Santa Cruz), N. Valdez

--------------------

ARGENTINA - JAMAJKA 1:0

Estadio Sausalito, Vina Del Mar. Gledatelja 22.000

Sudac: Julio Bascunan (Čile)

Strijelac. 1:0 Higuain (11)

Žuti kartoni: Pastore, Zabaleta (Argentina), Laing, Hector, Austin (Jamajka)

ARGENTINA: Romero - Zabaleta, Garay, Demichelis, Rojo - Biglia, Mascherano, Pastore (59 Pereyra) - Messi, Higuain (72 Tevez), Di Maria (84 Lamela)

JAMAJKA: Miller - Lawrence, Morgan, Hector (71 Taylor), Mariappa - Austin, Watson - McCleary, McAnuff, Laing (71 Dawkins) - Brown (78 Barnes)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.