SKANDAL

Ćiro optužio Portugal za kupovanje utakmica

Subota, 25. lipnja 2016. 10:18 Napisao/la  SC

Bijesni Portugalci najavili tužbu protiv "trenera svih trenera"

Ćiro Blažević optužio je Portugalce za kupovanje utakmica njihovih klubova i reprezentacije. "Trener svih trenera" u razgovoru za srpski "Kurir" najavio je utakmicu Hrvatske i Portugala u osmini finala Eura, a usput iznio teške optužbe koje su odjeknule i u Portugalu, a iz te zemlje stižu vijesti o podizanju tužbe protiv hrvatskog stručnjaka.

 - Baš me briga za Portugal. S kim god da igraju uvijek navijam protiv njih iz osobnih razloga. Zato što kupuju utakmice, rekao je Ćiro pa dodao:

 - Vodio sam Dinamo 1982. protiv Sportinga, tada su kupili utakmicu. U baražu za Euro 2009. Portugal je kupio utakmicu protiv Bosne i Hercegovine kada sam ja bio izbornik Zmajeva. To je istina, neće me valjda uhapsiti? Ako imaju obraza, nek dođu i kažu mi u lice da nisu kupili.

Ćiro je govorio o okršaju Dinama i Sportinga iz 1982/1983. kada je u prvom kolu Sporting izbacio "modre" s 3:0 nakon pobjede zagrebačkog kluba 1:0.

Na Ćirine izjave reagirali su oštro u lisabonskom klubu Sportingu koji su se javnosti obratili demantijem. Napisali su da odbijaju navode Ćire Blaževića koje smatraju uvredljivim za Portugal i Portugalce, te da će podići tužbu protiv 81-godišnjeg trenera kako bi dokazali da optužbe nemaju nikakvog temelja.

 - Gospodin Blažević je opterećen mržnjom i vrlo je prkosan čovjek. Da ima ikakav kredibilitet, s njegovim iskustvom, sigurno bi pomagao Hrvatskoj u pripremama za utakmicu s Portugalom, no čini se da ga nema", stoji na kraju priopćenja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.