EP: Necid izjednačio iz kaznenog udarca u 94. minuti, skupina hrvatskih divljaka izazvala prekid

Petak, 17. lipnja 2016. 17:54 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola Skupine D: Češka - Hrvatska 2:2. Modrić izašao u 62. minute zbog ozljede mišića, najbolji igrač neće moći igrati protiv Španjolske


Hrvatska reprezentacija odigrala je neodlučno (2:2) protiv Češke čime je odluka o plasmanu u idući krug natjecanja prolongiran do zadnjeg kola.

Raspala se hrvatska momčad nakon sedmadesetak minuta igre koja je predstavljala užitak za hrvatske navijače. Dva su razloga: Modrić je morao izaći zbog ozljede u 62. minuti, u 86. minuti skupina hrvatskih divljaka prekinula je utakmicu bakljadom.

Obistinila se najava da će skupina huligana pokušati prekinuti utakmicu, sramotan čin ostavio je mučan dojam i evidentno poremetio stabilnost zapanjenih hrvatskih igrača. Vandalski pokušaj da se jedan od redara na terenu pokuša pogoditi topovskim udarom izgledao je brutalno!

Sudac Clattenburg prekinuo je utakmicu nekoliko minuta, nakon dužih konzultacija ipak je odlučio nastaviti utakmicu što je pogodovalo češkim igračima.

U 92. minuti Vida je neoprezno igrao rukom u zraku, sudac Clattenburg opravdano je pokazao na bijelu točku. U 94. minuti Necid je izjednačio iz kaznenog udarca - 2:2.

Ante Čačić poštovao je nepisano trenersko pravilo i odredio početnu postavu, koja je počela utakmicu protiv Turske. Hrvatska reprezentacija odmah je ostvarila veći posjed lopte budući da se češka momčad povukla u obrambeni blok u zoni udarca.

U nekoliko razdoblja kontinuiranih napada hrvatska reprezentacija uspjela je preko bokova stvoriti pretpostavke opasnije završnice, ali je postavljena češka obrana osujetila sve pokušaje ubacivanja.

U 21. minuti prva izgledna prilika dogodila se u kontri nakon što je presječeno češko dodavanje, što je postalo najjače hrvatsko oružje.

Nakon jednog od rijetkih čeških napada, lopta je stigla do Mandžukića koji je pobjegao lijevom stranom, ubacio prizemno natrčalom Perišiću, koji je zamalo zakasnio na šest metara od Cecha.

U nastavku napada Rakitić nije bio precizan s 13 metara.

Nadmoć je okrunjena u 37. minuti. Nakon klasične otimačine lopte na sredini terena i brze polukontre Perišić je ostao "jedan na jedan" sa Sivokom, ušao u kazneni prostor i pokraj češkog braniča snažnim udarcem s 14 metara loptu poslao u suprotni kut - 0:1.

U 42. minuti Rakitić je ubacio iz prekida, Vida i Ćorluka zasmetali su jedan drugome kada su ostali sami ispred Cecha.

Ćorluka je od 40. minute ponovo počeo igrati s povojem oko glave, prokrvarila je posjekotina zadobivena u utakmici protiv Turske.

Češka prvom poluvremenu nije uputila ni jedan izravni udarac u vrata.

U 59. minuti ponovo su Česi pod pritiskom izgubili loptu u zabranjenoj zoni. Brozović je presjekao dodavanje i odjurio prema razvučenoj češkoj obrani, gurnuo loptu pravodobnom Rakitiću, koji je elegantno prebacio Cecha - 0:2. Sve je je upućivalo da se Hrvatska plasirala u drugi krug natjecanja.

U 62. minuti Modrić je zatražio zamjenu zbog ozljede aduktora, ušao je Kovačić.

U 66. minuti Mandžukić nije iskoristio veliku priliku, kada je ostao sam ispred Cecha nakon nespretne reakcije češke obrane.

U 76. minuti dogodio se prvi šok! Ubacio je Rosicky, Škoda je dobio zračni duel s Ćorlukom i glavom loptu u visokom luku poslao u mrežu pokraj nemoćnog Šubašića - 1:2. Češka je izjednačila praktično iz prve poluprilike.

U 86. minuti dogodila se prva bakljada na Europskom prvenstvu, desetak baklji na travnjaku stadiona u Saint Etienneu uvjetovale su prekid.

Prema govoru tijeka suca Clattenburga, lako se mogao dogoditi prekid utakmice što bi hrvatsku reprezentaciju stajalo više od primljenog pogotka u 94. minuti.

ČEŠKA: Cech, Kaderabek, Sivok, Hubnik, Limbersky, Plasil (86 Necil), Rosicky, Skalak (67 Sural), Krejci, Dorida, Lafata (67 Škoda)

HRVATSKA: Subašić, Srna, Ćorluka, Vida, Strinić (90+8 Vrsaljko), Modrić (62 Kovačić), Badelj, Rakitić (90+6 Schildenfeld), Brozović, Perišić, Mandžukić

Utakmica 2. kola Skupine D: Češka - Hrvatska 2:2 (Škoda 76, Necid 90+4-11m/Perišić 37, Rakitić 59)

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.