Cesare Prandelli dao ostavku na mjesto izbornika Italije, odlazi i predsjednik saveza Abete

Srijeda, 25. lipnja 2014. 00:31 Napisao/la  P. M.

Ne želim slušati kako samo trošim novac poreznih obveznika. Moja ostavka je neopoziva, kratko je rekao Prandelli pred novinarima u Natalu.

Nakon poraza od Urugvaja i ispadanja sa Svjetskog prvenstva nakon grupne faze talijanski izbornik Cesare Prandelli dao je neopozivu ostavku Talijanskom nogometnom savezu (FIGC). No, nije otišao samo Prandello, već i Giancarlo Abete, predsjednik krovne institucije talijanskog nogometa.

- Ne želim slušati kako samo trošim novac poreznih obveznika. Moja ostavka je neopoziva, kratko je rekao Prandelli pred novinarima u Natalu. 

Italija je poražena rezultatom 0:1, a ispala je iz grupne faze na drugom Mundijalu zaredom, nakon što je doživjela istu sudbinu prije četiri godine u Južnoafričkoj Republici. Posljednji puta kada su prošli skupinu prije osam godina, bili su svjetski prvaci, zbilo se to u Njemačkoj. Odlazi i Abete, koji se nada da će se Prandelli predomisliti.

- Želim objaviti da sam i ja dao ostavku, a to sam odlučio još prije SP-a. No nadam se da će ljudi iz saveza natjerati Prandellija da se predomisli, rekao je Giancarlo Abete, predsjednik talijanskog saveza.

Talijani su na Mundijalu krenuli pobjedom protiv Engleske, no porazi od Kostarike i Urugvaja udaljili su ih od prolaska u osminu finala. Prandelli je istaknuo kako je u mandatu ostvareno srebro na posljednjem Euru, kao i treće mjesto na Kupu konfederacija, što nije za podcjenjivanje.

Italija u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu za Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj igra u kvalifikacijskoj skupini s Hrvatskom. U Italiju će Vatreni morati već 16. studenog, a ogled u Hrvatskoj zakazan je za 12. lipnja sljedeće godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.