Capital One kup: Willy Caballero obranio tri jedanaesterca u raspucavanju i donio trofej Man Cityju

Nedjelja, 28. veljače 2016. 20:27 Napisao/la  SC

Capital One kup - finale: Liverpool - Manchester City 1:1 (1:3 - penali)

Nogometaši Manchester Cityja osvojili su engleski Ligakup. Pobjedu je u raspucavanju jedanaesteraca s tri obrane donio vratar Willy Caballero. Čuvar mreže građana branio je penale Lucasu Leivi, Coutinhu i Lallani.

Manchester City poveo je u 49. minuti. Agüero je gurnuo loptu za Fernandinha na desnu stranu, on je snažno opalio i pogodio pa gotovo iz mrtvog kuta kroz Mignoleta, koji snosi veliku krivicu za ovaj gol.

Milner je u 56. minuti imao sjajnu priliku za izjednačenje nakon što mu je loptu podvalio Sturridge, ali udarac sa sedam, osam metara iskosa s lijeve strane otišao je visoko iznad gola. U 62. minuti City je tražio jedanaesterac nakon kontakta Agüera i Morena, čini se opravdano, ali sudac je pokazao samo da se igra dalje.

Promašaji građana kažnjeni su u 83. minuti kada je Sturridge prvo iz blizine pogodio vratnicu, ali lopta se odbila do nečuvanog Coutinha koji zabija za 1:1. Brazilcu je to bio peti gol u šest nastupa protiv Cityja.

U 86. minuti zaprijetio je City preko Fernanda kojem udarac iz blizine zaustavlja Mignolet. Vratar Liverpoola još je jednom na razini zadatka bio dvije minute kasnije kada je pravovremeno ušao u udarac Yaye Tourea, što je bila i posljednja prilika u regularnih 90 minuta.

Prvi produžetak ponudio je uspavanku iz koje je gledatelje tek u 105. minuti probudila sjajna prilika Agüera koji je izašao sam pred Mignoleta, ali fantastično je to obranio vratar redsa.

U 109. minuti sjajnu priliku imao je Origi, ali njegov pokušaj glavom obranio je sjajno Caballero. Samo dvije minute kasnije iz slobodnog udarca s 18 metara pokušao je Sturridge, ali bio je to lagan zadatak za vratara Cityja.

Dejan Lovren je s momčadi stigao na Wembley, međutim Klopp je procijenio da još uvijek nije spreman za tako zahtjevnu utakmicu te je ostao na tribini.

Capital One kup - finale

Liverpool - Manchester City 1:1 (Coutinho 83/Fernandinho 49) - penali 1:3

LIVERPOOL: Mignolet - Clyne, Lucas, Sakho (25 Kolo Toure), Moreno (72 Lallana) - Milner, Henderson, Can, Coutinho - Firmino (80 Origi), Sturridge

MAN CITY: Caballero - Sagna (91 Zabaleta), Kompany, Otamendi, Clichy - Yaya Toure, Fernando (91 Navas) - Fernandinho, Silva (110 Bony), Sterling - Aguero

Penali: Emre Can - 1:0, Fernandinho - stativa, Lucas - Caballero brani, Jesus Nvas - 1:1, Coutinho - Caballero brani, Aguero - 1:2, Lallana - Caballero brani, Yaya Toure - 1:3