Čačić uvjeren da Hrvatska može igrati protiv bilo koga, Šuker želi da drugi pričaju o nama

Srijeda, 22. lipnja 2016. 00:44 Napisao/la  SC

Mislim da ovo nije čudo, mislim da imamo ekipu koja nema respekt ni prema kome, kaže izbornik Čačić


Davor Šuker ostvario je dubok trag u španjolskom nogometu u dresovima Seville i Real Madrida, predsjednik HNS-a ovako je vidio pobjedu protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu:

- Svaki faul, svaka potrošnja... Sve se vrati na kraju. Dečki su odradili svoje i nemojmo zaboraviti da smo pobijedili jednu Španjolsku. Svi pojedinci su se zalagali, živjeli smo svi za jednog i zaista je bilo prekrasno gledati ovu utakmicu, biti na tribini i biti dio ove generacije. Vidjeli ste da su španjolski navijači i igrači u jednom trenu bili uplašeni od hrvatske premoći. Izbornik je taj koji odlučuje i daje majice igračima. Mislim da je sve pogođeno. Za vrijeme utakmice smo bili kompaktni. Imali smo dosta lopte u nogama i pokazali smo dobru igru. Želim naglasiti da je ovo odličan rezultat, neka drugi pričaju o nama, kazao je Šuker.

Ante Čačić ostvario je najveću pobjedu u trenerskoj karijeri, postao je prvi izbornik koji je pobijedio Španjolsku nakon 14 utakmica na europskim prvenstvima:

- Mislim da ovo nije čudo, mislim da imamo ekipu koja nema respekt ni prema kome, igrali smo danas protiv najjače ekipe na svijetu. Ne znam kad je Španjolska bila jača. Moram se zahvaliti i svim našim navijačima, osjećali smo njihovu potporu. Nisam se bojao Španjolske. Imali smo i malo sreće jer oni nisu iskoristili penal, ali bili smo potpuno ravnopravni njima. Prošli smo skupinu s prvog mjesta, rekao bih, i s igrom i s rezultatom, rekao je Čačić, koji je iznenadio postavom:

- Ja radim s njima i znao sam kako koji igrač može odgovoriti. Ovo je samo dokaz da imamo široku klupu. U prvom poluvremenu smo bili malo naivni pa sam tražio da se Rakitić malo približi Rogu i Badelju. Naglasio sam i prije Španjolske da mi je ovo priprema za eliminacijske utakmice. Ponavljam, imamo 23 igrača potpuno spremna za osminu finala. Uvjeren sam da možemo igrati s bilo kime na svijetu i nećemo prezati ni pred kime. Ovo je velik rezultat, ali ne želimo živjeti na tome, od sutra se već spremamo za utakmice, zaključio je Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.