BRAZIL - NJEMAČKA (22) Scolari: Sve ide po planu, Low: Ovo je bitka dva kontinenta!

Utorak, 08. srpnja 2014. 11:37 Napisao/la  P. M.

Sve radimo korak po korak, ne ispadne to baš uvijek najljepše, ali sve smo podredili cilju. Cilj je taj da kod kuće igramo finale, a za sada, kako vidite, sve ide prema planu, kaže brazilski izbornik

U Belo Horizonteu od 22 sata počet će prvi polufinalni ogled Svjetskog prvenstva u kojem će se domaćin susresti s Njemačkom. Bit će to repriza finala s Mundijala u Japanu i Južnoj Koreji otprije dvanaest godina. Tada je Brazil pogocima Ronalda slavio 2:0, a na klupi je sjedio upravo njihov današnji izbornik Luiz Felipe Scolari. Ne bi zasigurno, imao ništa protiv istog scenarija i večeras, posebice ako se u obzir uzme da do kraja SP-a neće moći računati na usluge svog ponajboljeg ofanzivca Neymara.

- Dodatnu motivaciju imamo tek sada, njegovim odsutsvom. I dosad smo bili strahovito motivirani u prolasku turnira, korak po korak. Način na koji je Neymar nakon zadobivene ozljede razgovarao sa suigračima nalaže nam da damo sve od sebe na terenu u preostala dva susreta. Ova je utakmica važna za sve Brazilce jednako kao i za mene. Pobjeda nas može odvesti u finale, učinit ćemo to za Neymara, kaže Scolari.

Iako veli jedno, ono što su njegovi momci pokazali na terenu u dosadašnjem tijeku turnira nije na najvišoj razini, na koju su Brazilci već navikli svoje navijače kroz povijest. Estetski sve i ne izgleda pretjerano lijepo ali..

- Sve radimo korak po korak, ne ispadne to baš uvijek najljepše, ali sve smo podredili cilju. Cilj je taj da kod kuće igramo finale, a za sada, kako vidite, sve ide prema planu. Iako nećemo moći računati na usluge Neymara i kapetana Thiaga Silve, u momčadi imamo sasvim spremna dvadeset i dva imena, koja će dati svoj maksimum kako bi prošli u finale, rekao je brazilski izbornik

U njemačkom taboru svjesni su da bi upravo izostanci važnih igrača mogli dodatno mobilizirati Brazil. Kažu, imaju rješenje za zaustaviti Brazil, ali čeka ih velika borba.

- Moramo ih zaustaviti u fazama kada će nas pokušati pritisnuti. Na sreću, zaobilaze nas ozljede i možemo reći da smo spremni učiniti ono što moramo, ako želimo otići do kraja. Neće nam biti nimalo lako, ali imamo svoje kvalitete koje ćemo zasigurno znati pokazati onda kada to bude trebalo. To je bitka dva kontinenta, dvije velike nogometne sile, kaže Joachim Low, njemački strateg.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.