BRAZIL - KOLUMBIJA (22) Teret očekivanja je na Selecau, Kolumbija želi pobjedu nakon 23 godine

Petak, 04. srpnja 2014. 14:52 Napisao/la  SC

Četvrtfinale (22): Brazil - Kolumbija. Kolumbija je u 25 ogleda protiv Brazila upisala samo dvije pobjede, posljednja je bila prije 23 godine

Pred Brazilom je dosad najveći izazov Svjetskog prvenstva, od 22 sata očekuje ih ogled protiv Kolumbije u četvrtfinalu. Brazil je daleko od igara koje se od njega očekuju, a s druge strane sve osim osvajanja naslova bio bi neuspjeh za domaćina. Pritsak je toliko velik da je izbornik Luiz Felipe Scolari zatražio pomoć psihologa za igrače. Riječ je o Regini Brandao, sportskoj psihologinja s kojom Scolari  surađuje već dvadesetak godina.

Hoće li to dati rezultata pokazat će travnjak, legendarni Brazilac Ronaldo pozvao je Scolarija da nešto promijeni u igri jer prve četiri utakmice na SP-u nisu donijele dobru igru. Prema nekim najavama Scolari bi mogao krenuti bez klasičnog napadača.

- Neće biti klasičnog markiranja Rodrigueza ili Cuadrada. Kolumbija je vrlo organizirana reprezentacija, imaju veliku kvalitetu. Ali igraju poput nas, ništa drugačije. A znamo da i mi posjedujemo kvalitetu s kojom možemo slomiti protivnika, rekao je Scolari koji je uoči prvenstva najavio da će Brazil osvojiti naslov.

- Imamo li jednu ruku na peharu prvaka? Imamo! I prije sam govorio da ćemo osvojiti naslov, te izjave ne mogu sada biti drugačije. Sada nas čeka peti korak, ukupno ih je sedam, rekao je Scolari.

Kolumbija je u 25 ogleda protiv Brazila upisala samo dvije pobjede, posljednja je bila prije 23 godine. Kolumbijski nogometaši nemaju što izgubiti, imaju kvalitetu i igraju protiv domaćina koji nosi veliki teret na svojim leđima.

- Izbornik Pekerman pomogao nam je da opet vjerujemo u sebe, uvjerio nas je da smo toliko dobri. Usadio je u nas da se moramo zabavljati s loptom i da ne smijemo igrati pod pritiskom, već odgovorno, rekao je branič Juan Zuniga.   

Inače, ovo će biti prva utakmica na SP-u u kojoj Kolumbijci neće imati većinsku podršku s tribina.

- Ovo je nova situacija za nas, moramo se naučiti nositi s time. Svaka utakmica je novi izazov i ne smijemo razmišljati o publici niti o prošlosti i činjenici da nismo prečesto pobijeđivali Brazil, ustvrdio je Jose Pekerman.