BORIS NEMEC Vedran Ćorluka će do Češke biti zdrav, nikada nismo imali manje ozljeda

Ponedjeljak, 13. lipnja 2016. 20:21 Napisao/la  SC

 Vjerujem da je za to zaslužna ova naša ekipa koja trenira igrače, kao i način treniranja, a možda imamo i malo sreće, zaključio je Nemec koji je 1998. godine bio s brončanima u Francuskoj


Dugogodišnji liječnik nogometne reprezentacije Boris Nemec obratio se novinarima nakon utakmice protiv Turske. Ugledni ortoped najviše se bavio glavom Vedrana Ćorluke.

- Stanje je dobro, u ponedjeljak je preskočio trening kako bi više mirovao. Stavili smo mu šavove, no pri skokovima i udarcima glavom došlo je ponovnog krvarenja. Hematom mu se tada opet aktivirao i morali smo ga više puta previjati pa trenutno miruje da mu se to sanira. Do Češke će svakako biti zdrav, rekao je Nemec.

Nemec je zadovoljan zdravstvenim stanjem:

- Perišić je osjetio grčeve u potkoljenicama u zadnjim minutama. Radilo se isključivo o zamoru muskulature koji se zna pojaviti te je tražio zamjenu. No, bit će spreman, regenerirat će se u narednih nekoliko dana i također će biti spreman. Strinić se požalio na stražnju ložu, također zbog zamora i navečer je odmah bio u tretmanu s kojim će nastaviti i danas. U dvadeset godina nismo imali niti jedne pripreme bez ozbiljnijih ozljeda, a sada čak ni ova Ćorlukina nije toliko ozbiljna. Vjerujem da je za to zaslužna ova naša ekipa koja trenira igrače, kao i način treniranja, a možda imamo i malo sreće, zaključio je Nemec koji je bio dio liječničkog tima kada je Hrvatska 1998. godine osvojila broncu u Francuskoj.

Brončane je predvodio najbolji strijelac SP-a Davor Šuker, današnji predsjednik HNS-a:

- Sretan sam, pogotovo zato jer smo na ovom istom stadionu ostvarili nešto veliko 1998. godine, na ovom travnjaku, u istoj svlačionici, a Luka Modrić je zabio fantastičan pogodak na istom mjestu. Igrači su se borili, izbornik je dobro obavio svoj posao, a pritom smo još tri puta pogađali okvir gola. Igračima i navijačima želim poručiti da ostanemo skromni i ponizni. Nismo još ništa postigli, idemo utakmicu po utakmicu. Mislim da imamo dovoljno kvalitete, a uživali su svi - od ljudi u Parizu i VIP lože, do Australije i Južne Amerike. Dobili smo čestitke sa svih strana svijeta. Čestitao sam igračima na velikoj borbenosti. Vidjeli ste da nije bilo jednostavno, Turska je bila dobra u mnogim segmentima, ali na kraju se nogomet igra 11 protiv 11. Nemaju veze ni proračuni ni publicitet. Mi smo mala zemlja, ali nogometno smo veliki s obzirom na plasman na 9 od 11 velikih natjecanja. Želimo nastaviti tu prekrasnu priču, želim da zadržimo ovu energiju i želim da budemo još bolji, rekao je Šuker.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.