Bivši tužitelj za ratne zločine istraživat će korupciju u FIFA-i

Utorak, 29. svibnja 2012. 11:16 Napisao/la  SC

FIFA bi idućeg mjeseca trebala imenovati Luisa Morena Ocampa na čelo komisije

Međunarodna nogometna ederacija (FIFA) imenovat će Luisa Morena Ocampu, jednog od najpoznatijih odvjetnika u borbi za ljudska prava, na čelu komisije koja će ispitati navode o podmićivanju i kupovanju glasova, te kršenja etičkog kodeksa unutar FIFA-e.

Argentinski odvjetnik, koji je najpoznatiji kao prvi tužitelj u povijesti Međunarodnog suda za ratne zločine, trebao bi biti i službeno potvrđen idućeg mjeseca. Pitanje je kakve će rezultate postići komisija, FIFA-ina komisija nije pronašla dovoljno dokaza da bi se podignule optužbe u slučaju navodnog kupovanja glasova za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2018. i 2012. godine.

Mark Pieth, švicarski profesor prava, istaknuo je da su istrage FIFA-inh komisija bile nedostatne i u najmanju ruku neuvjerljive.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.