RUSKO PRVENSTVO

Bilić nakon sedam kola ostvario pobjedu!

Ponedjeljak, 19. studenog 2012. 17:10 Napisao/la  SC

Utakmica 16. kola: Krilja Sovjetov - Lokomotiv 0:1. Ćorluka odradio svih 90 minuta, Krešić na klupi za pričuve


RUSKA PREMIER LIGA - 16. kolo

KRILJA SOVJETOV - LOKOMOTIV 0:1

Stadion Metallurga. Gledatelja: 5.000

Sudac: Sergej Ivanov

Strijelac 0:1 N'Doye (4)

Žuti karton: Končedalov, Svežov (Krilja Sovjetov), Šiškin, Eščenko (Lokomotiv Moskva)

KRILJA SOVJETOV: Veremenko, Taranov, Epureanu, Končedalov, Teles, Vorbjov, Baljajkin, Calagov, Svežov (86 Eliseev), Grigoryan (81 Delkin), Kornilenko

LOKOMOTIV MOSKVA: Guillherme, Šiškin, Ćorluka, Burlak, Eščenko, Grigoriev, Tigorev, Glušakov, Samedov (60 Ozdoev) N'Doye (90 Tarasov), Caicedo (71 Obinna)

Igrali su dobro, ali nisu uspjevali pobijediti. Sve do ovoga ponedjeljka izabranici bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića čekali su na pobjedu. Punih sedam kola trebalo im je da stignu do troboda. Gostovanje kod Krilja Sovjetov u Samari nije bilo nimalo lako, ali Lokomotiv nije imao druge opcije osim pobjede. I do nje su stigli već u 4. minuti kada je mrežu domaćina pogodio Dame N'Doye na asistenciju Denisa Glušakova. Bio je to peti pogodak N'Doyea u sezoni i tek treća pobjeda Lokomotiva u Samari u posljednjih devet godina. Imao je N'Doye šansu i u drugoj minuti, no njegov je udarac završio pored vratiju. U 17 minuti prigodu za riješenje susreta ima je Caicedo ali njegov je udarac ukrotio Veremenko.

Lokomotiv je bio konkretniji a novu prigodu propustio je Glušakov. Prvi opasniji udarac domaći je sastav uputio u 40 minuti preko Kornilenka no Guillherme je bio siguran i na odmor se otišlo sa minimalnim vodstvom Moskovljana.

Drugo poluvrijeme proteklo je u prividnoj incijativi domaćega sastava koji je bezuspješno tražio poravnanje. Čitav niz udaraca pored vratiju kojima nije bila ugrožena prednost Lokomotiva jedino je što je uspjela pokazati momčad iz Samare. Štoviše, Glušakov je u posljednjim sekundama mogao udvostručiti prednost Bilićeve momčadi, ali njegov je udarac s ruba kaznenog prostora ukrotio Veremenko.

Vedran Ćorluka odradio je svih 90 minuta na mjestu stopera, dok je vratar Dario Krešić cijelu utakmicu proveo na klupi za pričuvne igrače. Naime, njegovo mjesto među vratnicama zauzeo je Guilherme.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.