BiH - IRAN (18) Safet Sušić: Vrlo je važan način na koji ćemo se oprostiti od Svjetskog prvenstva

Srijeda, 25. lipnja 2014. 04:27 Napisao/la  SC

Što se tiče moje budućnosti, davati odgovore na pitanje prije utakmice nema smisla. Znat će se sve u narednih deset dana. Tako je odgovorio izbornik BiH na neizbježno pitanje oko njegove budućnosti

Porazi od Argentine i Niigerije prethode posljednjem dvoboju reprezentativaca Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Iz aspekta momčadi izbornika Safeta Sušića ogled protiv Irana nema rezultatskog značaja, no u slučaju eventualne pobjede Irana i očekivanog poraza Nigerije od Argentine o drugom putniku u osminu finala iz skupine F odlučivala bi gol-razlika. Zmajevi su protekloga dana u Salvadoru odradili posljednji trening prije nastupa kontra Azijaca, a poštedu je dobio samo Muhamed Bešić. Izbornik Sušić nije mogao izbjeći novinarska pitanja u vezi ocjene njegove reprezentacije u Brazilu.

- Svi smo očekivali da će protiv Irana biti naša ključna utakmica za osminu finala. Nije ispalo kako smo priželjkivali, pa smo primorani odigrati zadnji susret na Svjetskom prvenstvu. Žao nam je svima, jer objektivno mogli smo proći skuinu da smo imali malo više sreće. Mi smo prvi puta na Mundijalu i kada pogledam neke druge reprezentacije i njihove učinke, možda je ovo bio naš krajnji domet.

Glavne probleme Sušić vidi u manjku efikasnosti svojih napadača, ali poručuje da ne žali ni za jednim potezom kojeg je povukao za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva.

- Naš problem je što nismo uspjeli dati više od jednog gola na turniru. Nije problem bio naš način igre, nismo igrali sa jednim napadačem već sa više napadača, jer naši ofanzivni vezni igrači su uvijek bili blizu gola protivnika. Dakle, naš problem je što nismo bili efikasni. No, ne grize me savjest i ne žalim ni za čime“, poručio je Sušić.

U BiH-javnosti se već nakon poraza od Nigerije počelo spekulirati o odlasku Safeta Sušića s izborničkog mjesta po povratku u Sarajevo. Tu temu, kako kaže, ne želi otvarati prije povratka, odnosno dok je reprezentacija još u Brazilu.

- Što se tiče moje budućnosti, davati odgovore na pitanje prije utakmice nema smisla. Znat će se sve u narednih deset dana. Rekao sam i ranije da će mi biti teško jednog dana napustiti reprezentaciju BiH, jer ipak smo napravili nešto što nikada nitko nije. Ostat će zapisano da je ova generacija igrača sa stručnim stožerom otišla prvi put na SP. Jednog dana će doći trenutak kad ćemo se rastati, ali sada nije trenutak za razgovor na tu temu, kaže Sušić.

Zaključio je kako nije nevažan rezultat kao ni dojam kojeg će Zmajevi ostaviti u utakmici protiv Irana.

- Neće nam biti lako. Međutim, vrlo važna stvar je da se na lijep način oprostimo od Brazila. Ukoliko se to dogodi, kada poslije sve neko bude analizirao vidjet će da je ova reprezentacija mogla igrati među šesnaest najboljih na svijetu. Da nam je priznat regularan gol protiv Nigerije igrali bi danas ključnu utakmicu i za osminu finala trebao bi nam vjerovatno samo bod, zaključio je izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.