Berti Vogts, izbornik Azerbejdžana: Ne mogu reći da ćemo pobijediti Hrvatsku

Nedjelja, 12. listopada 2014. 18:17 Napisao/la  SC

- Svi žele nešto napraviti, pobijediti kada se to čini nemoguće. Ja ne spadam u tu skupinu ljudi. Cilj je odigrati dobru utakmicu protiv Hrvatske koja je na razini Italije, kaže Vogts

Čak ni bolji poznavatelj nogometa vjerojatno neće moći nabrojiti nekoliko reprezentativaca Azerbejdžana protiv kojega će Hrvatska u ponedjeljak navečer (20.45) odmjeriti snage u 3. kolu kvalifikacija za Euro. Ipak, jedno lice je poznato, Azerbejdžan vodi Berti Vogts, njemački trener hrvatskoj javnosti najpoznatiji kao izbornik Njemačke na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine na kojem je Hrvatska u četvrtfinalu izbacila Elf slavivši 3:0.

- Pobijedio sam zato 1996. godine na Euru u Engleskoj i Njemačka je postala europski prvak, odgovorit će Berti Vogts na evociranje uspomena iz 1998. godine.

Azerbejdžan apsolutno zaslužuje respket, Italija je do pobjede stigla golom Giorgija Chiellinija tek u 82. minuti.

- Svi žele nešto napraviti, pobijediti kada se to čini nemoguće. Ja ne spadam u tu skupinu ljudi. Ne mogu reći da ćemo pobijediti Hrvatsku. Naš je cilj odigrati dobru utakmicu i ako iz toga stigne dobar rezultat, onda nitko neće biti sretniji od mene, rekao je Vogts svjestan činjenice da će biti teško izboriti pozitivan rezultat ako Hrvatska bude na potrebnoj razini.

- Hrvatska je na razini na kojoj je i Italija. Utakmica će biti dosta teška za nas, igrači nisu naučili igrati protiv dva kvalitetna protivnika unutar samo nekoliko dana. Hrvatski nogometaši igraju u najvećim svjetskim klubovima, dok moji igrači nisu naučeni igrati u ritmu subota-srijeda. U Azerbajdžanu u klubovima igra puno stranaca, a ja ih ne mogu zvati u reprezentaciju, zaključio je Berti Vogts.