KLUBOVI ODLUČILI

Belgija prva prekida prvenstvo

Četvrtak, 02. travnja 2020. 17:02 Napisao/la  SC

Club Brugge postaje novi prvak

Matej Mitrović
Matej Mitrović

Belgijsko nogometno prvenstvo neće se nastaviti, Club Brugge proglašen je novim prvakom!

Belgijski savez prvi je odlučio prekinuti nacionalno natjecanje među vodećim europskim savezima, belgijska liga trenutačno je osma u UEFA poretku.

Vodstvo Jupiter Pro lige  odlučilo je prekinuti natjecanje u sezoni 2019/20 nakon procjene da zbog pandemije koronavirusa neće biti moguće završiti sezonu.

U skladu s preporukama, belgijsko je prvenstvo prekinuto do 30. travnja.

Iako Belgija nije na popisu država s visokim postotkom zaraženih koronavirusom, belgijski savez odlučio je da u ovakvoj situaciji nema smisla forsirati klubove.

To znači da je bivši igrač Rijeke Matej Mitrović osvojio titulu prvaka u dresu Club Bruggea, dok će protivnik Rijeke u play-offu Europske lige igrati play-off Lige prvaka.

Gent je trenutačno drugi na ljestvici.

Odluka Pro lige mora biti potvrđena 15. travnja na sastanku 24 kluba od kojih je 17 klubova već zatražilo otkazivanje sezone.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.