Azerbajdžan i Crna Gora najugodnija iznenađenja dosadašnjih kvalifikacija za SP 2018

Srijeda, 12. listopada 2016. 11:38 Napisao/la  SC

Prosinečki igra takav nogomet da je u trima utakmicama osvojio  postigao  samo dva pogotka, ali nije primio ni jedan. Crna Gora vodi u Skupini E

Robert Prosinečki najugodnije je iznenađenje kvalifikacija za SP 2018. godine. Azerbajdžan nakon tri odigrane utakmice u Skupini C ima 7 bodova, nalazi se na drugom mjestu iza aktualnog svjetskog prvaka Njemačke.

Prosinečki igra takav nogomet da je trima utakmicama osvojio  postigao  samo dva pogotka, ali nije primio ni jedan. Njemačka,  Belgija, Engleska i Azerbajdžan jedine nisu primile pogodak.

Prosinečki je na početku kvalifikacija dobio slabašni San Marino samo 1:0, što nikoga nije impresioniralo.

Pobjeda protiv Norveške (1:0) ukazala je da Azerbajdžan ipak misli ozbiljno, a neodlučeni rezultat (0:0) u gostima protiv Češke gurnuo je  Prosinečkog na naslovnice.

Treba znati da je Azerbajdžan trenutno 133. na FIFA-ljestvici, Norveška je 77., a Češka 33.,...   

 Zanimljivo je da Prosinečki ne igra grubi nogomet (19 prekršaja), samo je Njemačka napravila manje prekršaja (17) u trima utakmicama.
 
 Naprotiv, najviše prekršaja u dosadašnjim utakmicama odtrpio je upravo napadač Azerbajdžana (Nazarov), više od Pandeva (Makedonija) i Lewandovskog (Poljska).
 
 Usporedbe radi, Kovačić je pretrpio najviše prekršaja u hrvatskoj reprezentaciji, samo 5...
 
 Podjednako ugodno iznenađenje je Crna Gora, 105. reprezentacija na FIFA-ljestvivi  nakon tri utakmice vodi u poretku Skupine E.
 
 Marko Vešović ove sezone igra u životnoj formi u dresu Rijeke, napadač Crne Gore bio je ponajbolji igrač Crne Gore u gostujućoj pobjedi (1:0) protiv Danske.

Crna Gora pobijedila je kod kuće Kazahastan (5:0), odigrala u gostima neodlučeno (1:1) protiv Rumunjske.

Nakon tri kola europskih kvalifikacija Belgija, Njemačka, Švicarska i Grčka imaju maksimalan učinak, Lewandowski i Ronaldo sa po pet golova predvode listu strijelaca, Andre Silva, Müller i Mandžukić zabili su po četiri.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.