Andro Švrljuga, tvorac video-hita: Pogodio sam volej iz nemoguće pozicije!

Petak, 25. rujna 2015. 09:31 Napisao/la  Petar Nikolić

Nekoliko dana ranije pogodio sam s 25 metara i rekao tada da se to dogodi jednom u životu. A evo, u kratkom vremenskom razmaku došao je još bolji gol, kaže igrač Žalgirisa

Andro Švrljuga ovih dana ispunio je mnoge naslovnice nogometnih i sportskih portala. Kao i inače kada je desni bočni Žalgirisa u pitanju razlog može biti samo pozitivan.

- Zabio sam gol koji uspoređuju s onim van Bastena. Lopta odbijena glavom mi je sjela na lijevu nogu i pogodio sam volej iz inače nemoguće pozicije. Nažalost, nakon tog gola nismo uspjeli izjednačiti u derbiju kola. Nekoliko dana ranije u našoj pobjedi pogodio sam s 25 metara i rekao tada da se to dogodi jednom u životu. A evo, u kratkom vremenskom razmaku došao je još bolji gol, kaže hreljanski nogometaš, koji od 2012. godine nosi dres najboljeg litvanskog kluba.

Poraz neće Žalgiris omesti da potvrdi treći naslov zaredom?

- Imamo 5 bodova prednosti nad Trakaijem, a čeka nas sedam kola do kraja. Naravno da očekujemo još jedan naslov, a u isto vrijeme smo svjesni da bodove ne možemo unaprijed upisati nego ćemo ih morati zaslužiti.

Nije puno nedostajalo da se sezona koja u Litvi traje do studenog produži igranjem u Europi?

- Ispali smo u 3. pretkolu Lige prvaka na jedvite jade od Malmoa, koji sada igra u skupinama Lige prvaka. U dvije utakmice je bilo ukupno 1:0 za njih. Kasnije su dobili Celtic da bi ušli u skupinu Lige prvaka.

Marketinške obveze...

Za Malmo igra čovjek odluke s reprezentativne akcije u Oslu, Berget je Hrvatskoj zabio dva pogotka?

- Imao sam priliku izravno igrati protiv njega. Teško ga je čuvati kao što smo vidjeli, ali mi smo dobro i kompaktno stajali pa nije imao previše prostora. Kada ga je i dobio, bio sam spreman.
Želim reći da naša reprezentacija sigurno ima šanse ići na EURO bez kvalifikacija, jer imamo dobru momčad. Smeta me što su Amta Čačića već osudili, jer nije on krivac što ga je netko tamo postavio. Njemu i reprezentaciji želim sve najbolje, jer bi bila tragedija da ne idemo na EURO.

Andro je već domaći u Litvi, gostuje na TV emisijama i sudjeluje u klupskim promotivnim akcijama. Ipak, miris doma je neodoljiv?

- Imam ugovor do 30. studenog i što ću dalje ne znam, tek ćemo vidjeti. Što se tiče mirisa, supruga je upravo napravila punjene paprike pa prekidam razgovor jer ne mogu dočekati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.