Ana Barbić Katičić postala The Best, hrvatska umjetnica izradila novi FIFA trofej

Petak, 06. siječnja 2017. 21:10 Napisao/la  HNS

Lopta na vrhu predstavlja povijest nogometa i povijest Fife. To je prekrasno ispričana priča koja prikazuje poštovanje prema nogometnoj tradiciji, rekao je Boban

Svjetska nogometna federacija dodijelit će nagrade The Best 9. siječnja u Zürichu, a trofej za pobjednike izradila je hrvatska umjetnica Ana Barbić Katičić.

 Trofej podsjeća na prepoznatljivi lik trofeja Svjetskog prvenstva, a predstavlja spoj tradicije i suvremenog.

Ana Barbić Katičić

- Nismo željeli odmak od klasičnog, a željeli smo poštovati dobro poznati identitet Fife. Trofej poštuje vrijednosti koje su temelj sporta. Bila sam oduševljena kada sam ga prvi puta vidjela izrađenog, ostvario mi je snove. Toliko je profinjen, toliko precizan, a kombinira jednostavnost i minimalizam, ideje iza ovog čarobnog trofeja, kaže Barbić Katičić.

Izrađen je vrhunskom tehnologijom, teži 6,4 kilograma, a o njemu je za Fifa.com govorio i Zvonimir Boban.

- Lopta na vrhu predstavlja povijest nogometa i povijest Fife. To je prekrasno ispričana priča koja prikazuje poštovanje prema nogometnoj tradiciji, rekao je Boban.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.