Alejandro Sabella, argentinski izbornik: Protiv Njemaca u finalu ćemo dati sve od sebe

Četvrtak, 10. srpnja 2014. 01:07 Napisao/la  P. M.

Ova zemlja dva je puta dala svjetske prvake, sada smo na pragu osvajanja trećeg naslova i sigurno je da moramo dati sve od sebe kako bi svladali teške protivnike poput Njemaca, rekao je Sabella

Argentina se plasirala u svoje peto finale na svjetskim prvenstvima. Dva naslova prvaka već ima, generacije predvođene velikanima poput Maria Kempesa i Diega Maradone našle su svoje mjesto neizbrisivim tragom u nogometnoj povijesti. Hoće li to učiniti i ova momčad, predvođena Lionelom Messijem saznat će se u nedjelju kada će se sukobiti protiv Njemačke na Maracani. Argentina je slavila nakon izvođenja kaznenioh udaraca, a mislima je već na finalu. To je potvrdio i izbornik Alejandro Sabella:

- Moji će igrači u finalnom ogledu dati sto posto. Bit će to ravno nacionalnom prazniku u Argentini. Ova zemlja dva je puta dala svjetske prvake, sada smo na pragu osvajanja trećeg naslova i sigurno je da moramo dati sve od sebe kako bi svladali teške protivnike poput Njemaca, rekao je Sabella.

O međusobnim dvobojima Argentine i Njemačke mogu se napisati knjige. Gaučosi su slavili u Meksiku prije dvadeset i osam godina, također u finalu, a četiri godine kasnije u posljednjoj utakmici Njemci su uzvratili na olimpijskom stadionu u Rimu. U četvrtfinalu prošlog Mundijala Njemačka je slavila s velikih 4:0, zbirno, sedam pobjeda Njemačke, devet Argentine i četiri remija.

Nogometni klasik na mitskom mjestu jamči uzbudljiv završetak dvadesetog nogometnog Mundijala.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.