Albanski navijači stigli u Beograd unatoč zabrani UEFA-e i Nogometnog saveza Srbije

Ponedjeljak, 13. listopada 2014. 20:00 Napisao/la  SC

Srpski nogometni savez i UEFA zabranili dolazak albanskih navijača na stadion, dio se Albanaca uputio u Beograd, srpska policija spremna na moguće nerede

Kvalifikacijska utakmica za plasman na Europsko prvenstvo između Srbije i Albanije održat će se u utorak od 20.45 na stadionu Partizana, ali bez prisutstva albanskih navijača. Preporučila je tako krovna europska nogometna federacija (UEFA), a taj prijedlog prihvatio Nogometni savez Srbije (FSS). 

Srpski nogometni savez pristao je u prodaju pustiti tisuću ulaznica za navijače albanske reprezentacije, ali tek uz uvjet da svi navijači iz Albanije koji se odluče na dolazak u Beograd moraju policiji dostaviti osobne podatke svih navijača, što je albanska strana odbila te je UEFA odlučila zabraniti navijačima Albanije da dođu na stadion.

Ipak, dio se Albanaca odlučio na put u srpsku prijestolnicu, pa se tamošnja policija pripremila na moguće nerede na dan utakmice. Albanski navijači poručuju da je zabrana njihovog dolaska striktna politička poruka te da se radi o rasizmu.