Albanska provokacija usred Beograda upriličena pod visokim pokroviteljstvom UEFA-e

Četvrtak, 16. listopada 2014. 10:02 Napisao  I. V.

Obrazac UEFA-ina ponašanja duboko je ukorijenjen u sustavu, po istom principu na nižim razinama nacionalni savezi krivicu prebacuju na klubove!   HNS je inzistirao na utakmici u Dugopolju i onda kaznio nemoćne klubove

Opet se glavni krivci traže na pogrešnoj strani! Politička provokacija albanskih nacionalista na stadionu Partizana uvjetovala je prekid utakmice i težak incident, koji srećom nije imao težih posljedica za sigurnost igrača i navijača. Utakmica je prekinuta zbog toga što je zastava "Velike Albanije" sletjela tamo gdje joj nije bilo mjesto i prvo izazvala sukob igrača Srbije i Albanije, a zatim skupine huligana i deformiranih likova koji civiliziranom svijetu stalno šalju iste poruke. Ako je poruka razumljiva običnom puku, zašto su Srbija i Albanija morale igrati kvalifikacijsku utakmicu?

Uoči kvalifikacija za EP 2016 UEFA je odredila ždrijeb: Španjolska i Gibraltar, Armenija i Azerbajdžan nisu smjeli igrati u istoj skupini zbog političkih razloga! Srbija i Albanija smještene su u istu skupinu! UEFA od početka ima vrlo diskutabilan pristup prema utakmicama između država nastalih raspadom Jugoslavije. U kvalifikacijskim utakmicama između Hrvatske i Jugoslavije 1999. godine u Beogradu i Zagrebu barem nije bilo gostujućih navijača, da bi 2005. godine tijekom utakmice Srbije i BiH u Beogradu došlo je do sukoba na tribinama. Jedan je navijač BiH ostao bez šake u topovskom udaru, utakmica je igrana na rubu prekida...

Danima prije utakmice u Beogradu društvenim mrežama opet su se širile jasne poruke da je utakmica između Srbije i Albanije  obična UEFA-ina provokacija! U teatru apsurda UEFA krivicu za prekid utakmice sada prebacuje na nemoćni srpski savez! Obrazac UEFA-ina ponašanja duboko je ukorijenjen u sustavu, po istom principu na nižim razinama nacionalni savezi krivicu prebacuju na klubove!

Konkretno, danima prije utakmice u Dugopolju znalo se da organizator utakmice Hajduka i Rijeke ne može spriječiti divljanje na tribinama. HNS je ipak inzistirao na utakmici u Dugopolju i onda kaznio nemoćne klubove. To što je Hajduk u konkretnom slučaju bio veći krivac od Rijeke sasvim je svejedno. 

Važno je da HNS nije krivac što je dosljedno primijenio matricu penalizacije prema kojoj će srpski savez biti drastično kažnjen zbog albanske provokacije upriličene usred Beograda pod visokim pokroviteljstvom UEFA-e.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.