BRAZIL

Adenor Leonardo Bacchi​ Tite novi je izbornik

Četvrtak, 16. lipnja 2016. 18:34 Napisao/la  SC

Tite neće voditi Brazil na OI, nego će to raditi izbornik reprezentacije do 20 godina Micale

Trener brazilskog prvoligaša Corinthiansa Adenor Leonardo Bacchi​ Tite (55) novi je izbornik brazilske nogometne reprezentacije, objavio je predsjednik Corinthiansa Roberto de Andrade.

- Ljut sam na Savez, način na koji su došli ovdje. Predsjednik me nije ni nazvao, nije bilo ni malo poštovanja. Tek su  nakon što je sve riješeno, pokušali razgovarati. Corinthians je zaslužio više poštovanja. Tite je svojim radom zaslužio klupu reprezentacije, ali Savez ne zaslužuje osobu kao što je on, zbog podmuklog načina na kojeg su ga dobili, ogorčen je bio de andrade.

Brazilski nogometni savez (CBF)  je nakon razočaravajućeg nastupa na Copa Americi gdje je Brazil ispao već u natjecanju u skupinama odlučio otkazati suradnju s Dungom kojim nisu bili zadovoljni ni nakon nastupa na prošlom Svjetskom prvenstvu.

Međutim, Tite neće voditi Brazil na Olimpijskim igrama koje se od 5. kolovoza počinju održavati u Rio de Janieru, nego će to raditi izbornik reprezentacije do 20 godina Micale, priopćeno je iz Brazilskog nogometnog saveza. Brazil još nema zlatnu medalju s OI u nogometu.

Tite ima iza sebe bogatu trenersku karijeru u kojoj je vodio brazilske klubove Gremio, Atletico Mineiro i Palmeiras, kao i Al Ainu i Al Wahdi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

S Corinthiansom, na čijoj je klupi sjedio tri puta, je osvajao naslov brazilskog prvaka 2011. i 2015. godine te Recopa sudamericana 2013., a godinu prije je klub doveo do naslova prvaka Copa libertadores i naslova klupskog svjetskog prvaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.