ČETVRTO DOIGRAVANJE

Ni jedan izbornik nije imao lošiju atmosferu

Nedjelja, 13. listopada 2013. 16:24 Napisao/la  SC

Miroslav Blažević (SP 1998, Ukrajina), Otto Barić (EP 2004, Slovenija) i Slaven Bilić (EP 2012, Turska) prošli su kroz doigravanja

Hrvatska reprezentacija u utorak u Glasgowu igra utakmicu za prestiž, posljednja kvalifikacijska utakmica neće promijeniti status u doigravanju. Izabranici Igora Štimca u Glasgowu igraju utakmicu u kojoj je važno vratiti izgubljeno samopouzdanje uoči doigravanja za plasman na SP u Brazilu.

Kako god završi utakmica u Glasgowu, zahvaljujući remiju (2:2) Danske i Italije, naša reprezentacija ne može biti najlošije drugoplasirana. Odnosno, može ako Hrvatska izgubi u Glasgowu, ako Armenija pobijedi Italiju u Napoliju, ako Danska ne pobjedi Maltu i ako Bugarska i Češka remiziraju. Toliko „ako“ mogu se poklopiti jedino ako se dogodi čudo!

Hrvatska će u dodatnim kvalifikacijama biti jedan od četiri nositelja zahvaljujući FIFA-poretku. Nositelji su Portugal i Švedska, što znači da Ronaldo i Ibrahimović neće igrati protiv Hrvatske. Jedna od reprezentacija koja otpadne u zadnjem kolu, Grčka ili BiH, također će biti nositelj.

Dugačak je popis potencijalnih suparnika (Turska, Rumunjska, Mađarska, Island, Slovenija, Ukrajina…) u doigravanju. Među njima je i Francuska, koja nije nositelj iako je objektivno najbolja reprezentacija u doigravanju. Francuska se trenutačno nalazi na 25. mjestu FIFA-ljestvice, samo dva mjesta ispred Crne Gore.

Hrvatska reprezentacija do sada je triput završila u doigravanjima. Miroslav Blažević (SP 1998, Ukrajina), Otto Barić (EP 2004, Slovenija) i Slaven Bilić (EP 2012, Turska) prošli su kroz doigravanja u završnice velikih natjecanja.

Ni jedan izbornik prije doigravanja nije imao tako negativnu atmosferu kao Igor Štimac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.