Niko Kovač novi je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije

Srijeda, 16. listopada 2013. 12:49 Napisao/la  SC

- Na moj prijedlog, Izvršni odbor je na sjednici raspravljao o stanju u A reprezentaciji. Igor Štimac razrješen je dužnosti. Niko Kovač je v.d. izbornika, rekao je Davor Šuker. Robert Kovač bit će pomoćnik

Niko Kovač novi je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Nakon niza loših rezultata u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a pred razigravanje za Brazil, izbornik mlade reprezentacije preuzet će kormilo. Štimac je ponudio ostavku nakon novog poraza i blamaže u Škotskoj, a Izvršni odbor u srijedu ju je i prihvatio.

- Na moj prijedlog, Izvršni odbor je na sjednici raspravljao o stanju u A reprezentaciji. Igor Štimac razriješen je dužnosti, a Niko Kovač je vršitelj dužnosti izbornika. Odluka o smjeni Igora Štimca donesena je jednoglasno. Nadam se da će nas Niko Kovač odvesti na Svjetsko prvenstvo, rekao je Šuker. Robert Kovač bit će pomoćnik svom bratu Niki.

No, nije sve išlo glatko. Iako je po povratku u Zagreb Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, potvrdio da Igor Štimac neće više voditi hrvatsku reprezentaciju, stvari su se očito zakomplicirale. Sjednica Izvršnog odbora započela je u 11 sati, a vijest o novom izborniku trebala je biti objavljena točno u podne na konferenciji za novinare. Predstavnici medija su stigli, ali nije se pojavio Davor Šuker.

Prema nekim navodima Izvršni odbor bio je podijeljen između toga da izabere Niku Kovača za novog izbornika ili da Igor Štimac odradi kvalifikacije do kraja! Na kraju je Štimac ipak smijenjen, a Kovač će dobiti priliku.

Davor Šuker na konferenciji za novinare - Foto Daniel Kasap/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.