PROMIJENILO SE OZRAČJE

Najviše nedostaju Thompson i Grdović

Nedjelja, 13. lipnja 2021. 22:44 Napisao/la  Igor Vranić

Zlatko Dalić nema utjecaja na intezitet

Modrić i Sterling
Modrić i Sterling

Hrvatska reprezentacija doživjela je poraz (0:1) od Engleske na Wembleyju u prvoj utakmici na Europskom prvenstvu.

Poraz od reprezentacije poput engleske ne bi trebao brinuti da tonusi glavnih igrača (Brozović, Kramarić, Rebić, Perišić, Vrsaljko...) hrvatske reprezentacije nisu zabrinjavajući uoči utakmica protiv Češke i Škotske.

Od prvoga nastupa u završnici jednog velikog natjecanja (EP 1996), ni u jednoj utakmici u skupinama na velikim natjecanjima hrvatska reprezentacija nije izgledala tako bezopasno kao u utakmici protiv Engleske!

Generalno, intezitet u napadu bio je toliko slab da su engleski braniči, posebice dvojica stopera Stones i Mings, izgledali toliko dominantno u duelima kao da igraju protiv niželigaških, a ne protiv igrača iz vrhunskih klubova.

Izbornik Zlatko Dalić  ne može puno utjecati na formu najboljih hrvatskih igrača, ali nešto puno važnije u momčadi nije štimalo.

Većina glavnih reprezentativaca u utakmici protiv Engleske nije ni približno izgledala kao u dresovima matičnih klubova prošle sezone, jer da su prošle sezone igrali ovakvim intezitetom, sigurno ne bi igrali u Interu, Milanu, Hoffenheimu...

Kvaliteta nije sporna, priče o velikoj smjeni generacije nemaju realno uporište, u rosteru na Wembleyju nije bilo samo dvojice stožernih igrača iz Rusije, Marija Mandžukića i Ivana Rakitića.

Sedmorica igrača (Vida, Vrsaljko, Brozović, Modrić, Perišić, Rebić, Kramarić), koji su prije tri godine pobijedili (2:1) Englesku u polufinalu SP-a u Moskvi, bili su početnoj postavi prve utakmice na EP-u protiv Engleske u Londonu, osmi (Lovren) je sjedio na klupi zbog ozljede.

Zlatko Dalić očito nema utjecaja na intezitet igre, većinom isti igrači mentalno odavno više nisu na razini momčadi, koja je ruski ciklus utakmica euforično završila finalom na SP-u.

Otada Zlatku Daliću više od Marija Mandžukića i Ivana Rakitića nedostaju Marko Perković Thompson i Mladen Grdović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.