PROMJENE U SASTAVU Zlatko Dalić: Zaista smo u teškoj situaciji, igramo bez svojih navijača, pogledajte kakvu podršku imaju Danci

Četvrtak, 17. lipnja 2021. 22:16 Napisao/la  SC

Dance ni krcati Parken stadion u Kopenhagenu nije mogao spasiti od poraza protiv Belgije

Zlatko Dalić: Zaista smo u teškoj situaciji, igramo bez svojih navijača,  pogledajte kakvu podršku imaju Danci

Hrvatska u petak (18) u Glasgowu igra protiv Češke, uoči utakmice spekulira se sa sljedećim početnim sastavom: Livaković - Vrsaljko, Vida, Lovren, Gvardiol - Modrić, Brozović, Vlašić - Brekalo, Perišić - Rebić.

Ako bude tako, Lovren, Vlašić i Brekalo u odnosu na utakmicu protiv Engleske igraju umjesto Ćaleta-Cara, Kovačića i Kramarića.

U praksi Vlašić i Brekalo trebali bi potaknuti napadačke podražaje, Lovren učvrstiti užu obranu.

- Nismo u komfornoj situaciju kao Česi, treba nam pobjeda koja bi nam dala još više samopouzdanja. Dečki su toga svjesni. Ne vidim probleme po tom pitanju, motivirani smo, spremni smo. Zaista smo u teškoj situaciji, jer igramo na gostujućim terenima bez svojih navijača koji su nam snaga, bez njih smo u golemom minusu i to nam jako nedostaje. Pogledajte Dance kakvu imaju podršku. Pola ekipa igra doma, mi putujemo. Nije pošteno prema nama što će biti tako malo gledatelja na tribinama, neizravno je izbornik Zlatko Dalić priznao da momčadi nedostaje pozitivna energija.

Usput, Dance ni krcati Parken stadion u Kopenhagenu nije mogao spasiti od poraza protiv Belgije.

Što se sastava i utakmice tiče, Dalić kaže sljedeće:

- Bit će osvježenja, malo ćemo ofenzivnije posložiti igru. Nedostaje nam završnica i probojnost. Svaki poraz teško padne svima, tako i nama, makar bio na Wembleyju od Engleza. Znamo da je još uvijek sve u našim rukama, imamo dobru atmosferu, a pravi rezultat nam je nasušno potreban. Optimist sam zbog utakmica s Engleskom i Belgijom u kojima smo bili ravnopravni s najboljim momčadima na svijetu. Nedostaje nam igra prema naprijed, ako to ne popravimo nećemo dobro proći. Zbog toga ćemo staviti ofenzivniju ekipu, igrati preko bokova te tražiti akcije jedan na jedan. Toga je bilo premalo. Zbog svega navedenog neke ćemo stvari promijeniti, naglasio je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.