Zlatko Dalić: Najveći nam je problem što smo imali samo jedan zajednički trening

Utorak, 31. kolovoza 2021. 22:09 Napisao/la  SC

Naš će posao biti znatno teži bez Luke, to je za nas veliki hendikep, ali moramo se priviknuti da neće biti s nama, kaže izbornik reprezentacije

Andrej Kramarić
Andrej Kramarić

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu (20.45) na stadionu Lužniki igra protiv Rusije, na rasporedu je utakmica 4. kola kvalifikacija za SP 2022. godine.

Iako stadion Lužniki priziva sjećanja na slavne dane hrvatskog nogometa, momentum hrvatske reprezentacije ne dopušta opuštanje:

- Od tada se puno toga promijenilo u našoj reprezentaciji, puno igrača više nije s nama. To je normalan proces, ostali smo bez najvažnijih igrača, ali dolaze mlađi. Nedostaje nam ozlijeđeni Modrić, ali i oni koji su se oprostili. Lijepo se sjetiti Rusije i 2018. godine, ali ne možemo živjeti od prošlosti, čekaju nas novi izazovi. Hrvatska nije onakva kakva je bila 2018. godine, gradimo novu momčad, a vjerujem da ćemo opet biti uspješni. Izostanak Modrića? Naš će posao biti znatno teži bez Luke, to je za nas veliki hendikep, ali moramo se priviknuti da neće biti s nama. Može ga zamijeniti samo momčad, pritom stariji igrači moraju preuzeti odgovornost, kaže izbornik Zlatko Dalić, koji u Rusiju nije doveo sedmoricu igrača koji su bili u rosteru tijekom Europskog prvenstva.

Sudeći prema zadnjim treninzima i izboru igrača, Dalić će središnjicu momčadi složiti od Brozovića, Kovačića i Pašalića, Vlašić i Perišić trebali bi igrati blizu isturenog Kramarića.

Izgleda da će Kramarić igrati klasičnu špicu, što nije njegova prirodna pozicija. Zanimljivo, Kramarić još nije postigao pogodak u prvenstvu, s četiri asistencije pokazao je drugačije kvalitete.

Što se obrane tiče, stoperi bi trebali biti Lovren i Ćaleta-Car, Juranović se nameće kao rješenje na desnom boku, Gvardiol je Dalićev ljubimac i glavni kandidat za mjesto lijevog braniča, kao kandidati za početni sastav nameću se Uremović i Barišić.

Ukratko, trebala bi početi igrati momčad koja nikada nije zajedno igrala:

- Najveći nam je problem što smo imali samo jedan zajednički trening, ali vjerujem u igrače, u odličnoj su formi. Iako je početak sezone, ove tri utakmice u rujnu najteži su dio kvalifikacija. Potpuno smo usmjereni na Rusiju, potom ćemo razmišljati o Sloveniji i Slovačkoj. Rusija je uz nas najveći favoriti da bude prva u skupini zato je ova utakmica jako važna. Nije presudna i odlučujuća jer ostat će još šest nastupa, ali treba skupljati bodove, naglasio je Dalić.

Hrvatska u ovom ciklusu igra još dvije utakmice, 4. rujna protiv Slovačke u Bratislavi, 7. rujna protiv Slovenije u Splitu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.