Zlatko Dalić: Poljud pokazao koliko voli reprezentaciju iako je neki obezvrijeđuju

Utorak, 07. rujna 2021. 23:23 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić:  Poljud pokazao koliko voli reprezentaciju iako je neki  obezvrijeđuju

Hrvatska je protiv Slovenije odigrala najbolju utakmicu u kvalifikacijama:

- Čestitam dečkima. Cijela utakmica bila je na visokom nivou, uostalom kao i cijeli ciklus. Uzeli smo sedam bodova, no ima tu još puno posla. Poljud je poslao poruku koliko voli svoju reprezentaciju, bez obzira što neki pokušaju obezvrijediti je, ovo je bila sjajna poruka i za dalje. Bila je to pobjeda i za našeg kapetana... Luka, čekamo te u listopadu, dečki su ovo dobili za tebe. Kad smo jedinstveni, kompaktni, onda to izgleda ovako. A kad se vrati Luka, bit će još bolje. Mi smo ukupno u kvalifikacijama dali osam golova, primili samo jedan, ali nije još gotovo. Dečki su pokazali mentalitet i snagu kad je bilo najpotrebnije, to je najvažnije za budućnosti i... idemo dalje. Mi smo s ekipom svaki dan, znamo koliko tko može. Vlašić je jedan od najboljih igrača, ali nije bio svoj zadnjih dana, bio je opterećen transferom, međutim iskoristili smo ga na kraju i dao je gol. Ja sam bio malo ljut zadnjih pet minuta, opustili smo se, počeli smo igrati prema natrag, ali prema kraju smo podigli agresivnost i ispalo je dobro, rekao je izbrnik Zlatko Dalić.

Marko Livaja postigao je protiv Slovenije prvi pogodak za Hrvatsku:

- Mislim da smo ušli dobro u utakmicu, agresivno i zaslužili pobjedu. Bili smo bolji u svakom segmentu igre. Pogodak? Jedan od najdražih svakako, zabio sam ga kod kuće, na mojem stadionu, stvarno sam ponosan. Ovo mi daje samo snage da još više radim. Izbornik je svjestan da volim dolaziti po loptu, ali rekao mi je da razgovaram sa suigračima na terenu i večeras smo se svi dobro nadopunjavali. Odradili smo svi dobro ove tri utakmice, svi su me igrači odlično prihvatili, s nekima se znam i iz mlađih selekcija, kazao je Livaja:

Nikola Vlašić ušao je u igru u završnici, dovoljno da postigne pogodak u sudačkoj nadoknadi:

- Vrhunski je dojam, svaka čast svima, svaka čast svim stadionima na svijetu, ali atmosfera na Poljudu je jedinstvena, ne trebamo uopće razmišljati gdje trebamo igrati iduće utakmice, volio bih da svaku igramo u Splitu. Kao momčad smo bili odlični, zabili smo prvi pogodak i vrlo brzo shvatili da Slovenija nije na našoj razini. Bila je ovo jednosmjerna ulica. Prve dvije utakmice niti uvjeti nisu bili sjajni, ali sada je sve bilo na vrhunskom nivou, pa smo i mi bili bolji. Mislim da smo svi kao kolektiv bili izvrsni, osjeća se jedno veliko zajedništo i atmosfera je zaista odlična, rekao je Vlašić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.