ZLATKO DALIĆ

Objasnio zašto nema Marka Livaje

Ponedjeljak, 21. kolovoza 2023. 18:31 Napisao/la  SC

Izbornik se oglasio na službenoj stranici HNS-a

Objasnio zašto nema Marka Livaje

HNS je objavio sljedeću informaciju:

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, objavio je popis od 23 igrača na koje računa za rujansko okupljanje u kojem Vatrene čekaju ogledi s Latvijom i Armenijom.

Izbornik Zlatko Dalić namjeravao je na uobičajenoj konferenciji za medije na dan okupljanja objasniti zbog čega na popisu nema napadača Hajduka Marka Livaje, no uvažavajući veliki broj medijskih upita, Dalić je ovim putem pojasnio te razloge:

- Nakon lipanjskog incidenta na Rujevici i posljedičnog Markovog odlaska iz reprezentacije, smatrao sam da je i zbog reprezentacije i zbog Marka najmudrije poštedjeti ga u ovoj akciji. Poznato je kako smo uvjetno kažnjeni od strane Uefe te bi svaki potencijalni incident mogao rezultirati kaznom da protiv Turske igramo bez gledatelja te smatram da je s obzirom na sve te okolnosti ovo razumna odluka. Kako sam još u lipnju istaknuo, Marku su vrata reprezentacije ostala otvorena. Nakon rujanske akcije razgovarat ću s s Markom o njegovom statusu, jer on ima svoje mjesto u reprezentaciji i želimo da se u njoj osjeća ugodno, kao i svaki reprezentativac, naglasio je izbornik Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.