ZLATKO DALIĆ

Neka se kritičari bave sami sobom

Srijeda, 08. rujna 2021. 21:55 Napisao/la  SC

Nisam osjetio da nemam podršku svlačionice

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Hrvatska reprezentacija osvojila je 7 bodova u zadnje tri kvalifikacijske utakmice i nakon bezmalo tri godine previranja vratila dobru atmosferu:

- Osvojili smo bodove, ali još me više oduševljava način, do bodova smo došli dobrom igrom, kompaktno, s jakom energijom i to je najvažnije, kazao je izbornik Zlatko Dalić za NovuTV.

Nakon jako dobre igre i pobjede protiv Slovenije, Daliću je uočljivo laknulo, pozicija mu zadnje dvije godine nije izgledala stabilno, jer ozračje u momčadi nije bilo dobro:

- Nikada nisam osjetio da nemam podršku kompletne svlačionice. Da sam to osjetio, ne bih vodio reprezentaciju. Znao sam da imam podršku, sada je ona kvalitetnija, mi smo s dvije zadnje utakmice stvorili dobru atmosferu u i okolo reprezentacije, što je jako bitno. Moramo nastaviti ovako kao što smo pokazali u zadnjim utakmicama, ništa nije gotovo. Ako ovako nastavimo u kontinuitetu, onda je to pravi posao, kaže Dalić koji je nakon pobjede protiv Slovenije nakon dužeg razdoblja ponizne šutnje smogao hrabrosti prozvati "one koji obezvrijeđuju reprezentaciju" što znači sljedeće:

- Ne želim se time baviti, posebice nakon onako lijepe pobjede, samo želim da hrvatska reprezentacija ima podršku medija, jer ona to zaslužuje. Hrvatska reprezentacija veseli hrvatski narod, ne možemo to podcijeniti, smeta me kada se to pokušava omalovažavati. Toj je manjina, videti ste da je 20.000 ljudi u Splitu poslalo poruku, treba uvijek podržavati reprezentaciju, mi svi skupa dajemo sve od sebe. Ponekad ne ide kako bismo htjeli, dajemo ono što je moguće. Uvijek će biti kritičara, neka se oni bave sobom. Mi idemo svoji putem u Katar, to me veseli, naglašava Dalić.

Nakon Europskog prvenstva Dalić se odrekao nekoliko igrača čime je očigledno vratio pozitivno ozračje u svlačionicu:

- Ponovit ću da nikada nisam zatvorio vrata reprezentacije ni jednom igraču, njih će u reprezentaciju vratiti njihova igra, kvaliteta, standardnost... Ako stožer i ja procijenimo da će nam oni svojom igrom i ponašanjem mogu pomoći, pozvat ćemo ih, rekao je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.