Zlatko Dalić: Nemam velikih želja u ždrijebu, želimo proći tko god da nam dođe

Utorak, 29. ožujka 2022. 19:16 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić: Nemam velikih želja u ždrijebu,   želimo proći tko god da nam dođe

 Hrvatska reprezentacija boravak u Dohi završila je pobjedom protiv Bugarske (2:1) preokretom u završnici utakmice:

- Jako sam zadovoljan svime što se dogodilo u ovih sedam, osam dana. Završili smo s pobjedom koja je bila teško izvojevana, ali izborili smo je. Sve skupa sam prezadovoljan, kao i dečki. Bitno je da smo pobjedom završili naše okupljanje i ovaj naš uspješni team-building. Idemo sad u onu pravu borbu koja slijedi već u šestom mjesecu, to je Liga nacija i spremni smo za sve te nove, prave izazove. Nemam nikakve zamjerke, netko je dao malo više, netko malo manje, ali to je sada za daljnju analizu. Naravno da ćemo voditi brigu i o tome za šesti mjesec, ali svi su dečki dobili prigodu i to je najbitnije. Žao mi je da se Škorić ozlijedio, kasnije i Vida, dobio je udarac, pa smo morali mijenjati. Mislim da je novi sustav bio OK. To je definitivno sistem koji mi možemo igrati, pogotovo kad budemo igrali protiv nekih jačih momčadi, kad se budemo trebali malo više braniti i igrati malo zatvorenije. Dakle, imamo još jednu opciju uz naš standardni sustav igre, a imamo i kvalitetu igrati oboje. Sad slijede dva teška mjeseca za igrače u klubovima, mi ćemo ih pratiti, i na kraju složiti dobru reprezentaciju, kazao je izbornik Zlatko Dalić koji ostaje u Kataru do petka, kada se održava ždrijeb SP-a 2022:

- Nemam nekih velikih želja. Ždrijeb ti je nekad naklonjen, nekad nije, a mi želimo proći grupu tko god da nam dođe. Možda bismo htjeli izbjeći Francusku, možda dobiti iz trećeg i četvrtog pota neke afričke ili azijske reprezentacije umjesto europskih, ali nećemo birati. Ja sam optimist, znam da možemo ostvariti zadani cilj tko god da nam dođe, poručuje Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.