ZLATKO DALIĆ Igrači koji ne igraju trebali bi pronaći nove klubove

Utorak, 19. studenog 2019. 21:36 Napisao/la  SC

Elegantno smo ostvarili cilj, napravili smo puno lijepih stvari, bilo je naravno i problemčića, no nećemo se sada time zamarati, kaže izbornik o protekloj godini

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

 

Hrvatska je pobijedila (2:1) Gruziju u zadnjoj utakmici ove godine:

- Lijepo je završiti sezonu s pobjedom. Mislim da možemo biti jako zadovoljni jer se dogodilo puno dobrih stvari, bili smo odgovorni i rastrčani, stvorili smo puno prigoda. Jedini peh su ozljede Juranovića i Vlašića, ali nadam se da se nije ništa ozbiljno. Vlašić je dobio udarac u potkoljenicu, dok Juranović ima problem s mišićem. U svakom slučaju bila je to vrlo dobra provjera u kojoj smo nekim igračima dali da odigraju svih 90 minuta, poput Rebića i Perišića, koji nemaju baš veliku minutažu u svojim klubovima. Godina nije mogla biti bolja. Elegantno smo ostvarili cilj, napravili smo puno lijepih stvari, bilo je naravno i problemčića, no nećemo se sada time zamarati. Dobili smo neke igrače koji mogu konkurirati za Euro i to je u ovom trenutku najvažnije. Sada se igrači vraćaju u svoje klubove, slijedi nova borba, novi pritisak i nadam se da će svi maksimalno iskoristiti svoju minutažu u klubovima, rekao je Dalić.

Ždrijeb skupina EP-a je 30 studenog?

- Nemam želja, mi ako hoćemo nešto napraviti, moramo pobjeđivati, nema kalkuliranja, tko god da dođe, mi moramo pobijediti.

Rebić i Rakitić imaju problema jer ne igraju?

- Najbolje bi bilo kada bih na raspolaganju imao sve igrače koji imaju maksimalnu minutažu u svojim klubovima. Dakle, oni koji ne igraju trebali bi pronaći nove klubove.

Ima dovoljno vremena a pripreme do EP-a?

- Želim jake pripreme utakmice, ne želim gubiti vrijeme s Gibraltarom, Andorom i Maltom. Ne podcjenjujem nikoga, ali nama treba Italija, Njemačka i Belgija. Mi smo kao svjetski viceprvaci svima mamac i mi u tim susretima moramo zaraditi novac, ne možemo igrati za siću. Do EURO-a moramo odigrati četiri jake utakmice kako bismo vidjeli gdje smo i što nam nedostaje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.