Zlatko Dalić: Ne može biti da ja kao izbornik nisam bio među tri-četiri najbolja na svijetu

Ponedjeljak, 10. travnja 2023. 20:01 Napisao/la  SC
Dalić i predsjednik FIFA-e Infantino
Dalić i predsjednik FIFA-e Infantino

Zlatko Dalić u razgovoru za HRT još je jednom iskazao nezadovoljstvo izborom FIFA-e u kojemu za njega nije bilo mjesta među najboljima:

- Ono što je FIFA pokazala prema Hrvatskoj zaista je podcjenjivanje. Mi smo europska reprezentacija, uz Francusku, koja je dva puta bila u polufinalu, imamo dvije medalje sa svjetskih prvenstava, mi smo u zadnje dvije godine najbolji u Europi po rezultatima, mi pokazujemo što je nogomet, Hrvatska je nogomet. FIFA propagira u svom logu i motu da brinu o nogometu, pa onda brini o Hrvatskoj, da tako mala država može napraviti tako sjajne stvari. Onda je moraš podržati i potaknuti. Sad kad je bio izbor za predsjednika FIFA-e opet nisu Hrvatsku spomenuli, a govorili su o svim drugim reprezentacijama. Ne mogu dozvoliti da nas podcjenjuju i omalovažavaju nas i naše rezultate. Mi smo to napravili i zaslužili na terenu. To je jednostavno bio moj osjećaj, zato nisam htio glasati. Ne može biti da Livaković nije bio među prvih pet vratara na svijetu, da Gvardiol nije najbolji mladi igrač na svijetu, pa na kraju krajeva da i ja kao izbornik nisam bio među tri-četiri najbolja izbornika. FIFA mora početi poštivati Hrvatsku, kazao je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.