Zlatko Dalić: Nisam nikada rekao da ću otići nakon Njemačke, već sam dao naznaku

Četvrtak, 28. prosinca 2023. 19:54 Napisao/la  SC

Moj je fokus na Euru, motiviran sam da nešto napravim s Hrvatskom, a nakon toga ćemo razgovarati što i kako dalje, rekao je izbornik Vatrenih

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije na gostovanju u programu Hrvatskog radija rekao je kako će nakon Eura odlučiti odlazi li s kormila reprezentacije, iako ima ugovor do 2026. godine.

- Nikad se nisam vezao za ugovor, već za osjećaj, motivaciju i rezultate. Nakon Eura ćemo vidjeti kakva je situacija. Nisam nikada rekao da ću otići nakon Njemačke, već sam dao naznaku ako se dogodi da ne budem toliko moćan, sposoban, motiviran i spreman, da će doći vrijeme za nekog mlađeg s više energije. To vrijeme će svakako doći, ali sad je o tome rano govoriti, moj je fokus na Euru, motiviran sam da nešto napravim s Hrvatskom, a nakon toga ćemo razgovarati što i kako dalje, rekao je Dalić na radiju.

Izbornik Vatrenih osvrnuo se na kvalifikacije u kojima je viza za Njemačku izborena tek u zadnjem kolu.

- Bilo je teško, navijači su već kupovali smještaj i karte za Njemačku, a mi smo doveli sve to u pitanje. Bilo je to vrlo teških mjesec dana za mene i zbog toga sam rekao da nikad nisam osjetio veći motiv nego za te dvije završne dvije utakmice s Latvijom i Armenijom. Želim da svi igrači budu zdravi, da imamo dobar izbor za Europsko prvenstvo i da napravimo pravu stvar. Korak po korak, za početak želim da prođemo grupu, rekao je izbornik Dalić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.