Zlatko Dalić: Morat ćemo imati kontrolu lopte protiv Španjolske

Srijeda, 23. lipnja 2021. 21:55 Napisao/la  SC

Morat ćemo biti jako dobri da im se suprotstavimo, ali imamo mi svojih kvaliteta pa neće ni njima biti lako, rekao je hrvatski izbornik

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Hrvatska nogometna reprezentacija u osmini finala Eura 2020 igrat će protiv Španjolske u ponedjeljak u Kopenhagenu.

Suparnika koji će istrčati na Parken stadionu Zlatko Dalić ovako je prokomentirao:

- Čeka nas jedan od najvećih protivnika u ovom dijelu natjecanja, sa Šveđanima bi bilo kud i kamo lakše, ali što je, tu je. Španjolska je danas protiv Slovačke pokazala svoju kvalitetu, pobijedivši 5:0. Riječ je o mladoj, brzoj i energičnoj momčadi, čija se igra bazira na visokom presingu, na puno kombinatorike i ulazaka u prazan prostor. Morat ćemo biti jako dobri da im se suprotstavimo, ali imamo mi svojih kvaliteta pa neće ni njima biti lako. Bit će to utakmica velikog naboja i pritiska, ali možemo igrati sa Španjolcima. To smo, uostalom, i dokazali u drugoj međusobnoj utakmici Lige nacija. Međutim, to je sad sasvim druga momčad, s puno mladih igrača. U prvim dvjema utakmicama na Euru odigrali su neodlučno, ali bili su puno bolji od svojih protivnika, stvorili puno prilika. Morat ćemo imati kontrolu lopte, pokušati nametnuti svoj stil igre i napasti ih, rekao je Zlatko Dalić, koji se uzda u podršku hrvatskih navijača.

- To nam je veliki dobitak, naši navijači bit će uz nas, jer želimo nastaviti svoj put na Euru, zaključio je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.