Zlatko Dalić: Liga nacija bila mi je frustrirajuća zbog kritika koje sam dobivao

Ponedjeljak, 26. rujna 2022. 00:29 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Hrvatska nogometna reprezentacija prvi put se plasirala na Final Four Lige nacija, u zadnjem kolu pobijedila je Austriju u Beču (3:1):

- Bila je ova utakmica teža od svih očekivanja. Nakon brza dva pogotka dogodila se velika borba. Austrijanci su nam stvarali dosta problema, ali igrači su uložili maksimalnu energiju i trud. I svaka im čast na tome, kao i na čak 25.000 naših navijača koji su nas ovdje pratili. Nema većeg ponosa od toga. Dansku nismo ni spominjali, ni njihovo vodstvo. Bilo je važno da se mi drugačije postavimo. Spustili smo loptu, uspostavili kontrolu, počeli smo stvarati prigode, opustili se i to je bila prava Hrvatska. Ja sam u pauzi poluvremena samo u prolazu čuo rezultat Danske, nije me toliko zanimalo. Orijentirao sam se na kontrolu igre, stvorili smo napokon neke prilike nakon poluvremena pa je došao i gol. Treba reći da je u posljednjih 15 utakmica Hrvatska izgubila samo jednu utakmicu (u Osijeku od Austrije, op.a.), ja sam prezadovoljan! Imamo zaista sjajnu momčadi i tu će detalji presuditi, kazao je izbornik Zlatko Dalić.

Marcelo Brozović morao je izaći u prvom poluvremenu:

- Izgleda da je zadnja loža istegnuta. To je sigurno tri do četiri tjedna mirovanja, ali nadam se da će za Svjetsko prvenstvo biti sve u redu. Osjetilo se kada je izašao, puno je njegove trke i borbe u veznome redu pa je patila i obrana, rekao je Dalić i istaknuo sljedeće:

- Gledajte, mene je Stanišić oduševio, odigrao je zaista odlično... Imamo široki izbor igrača, puno podjednakih igrača te je to velika stvar u ovom trenutku. Stvarno detalji odlučuju o tome tko će igrati. Ovisi i tko nam je suparnik. Ali, dečki igraju sjajno i kada imaš takvu momčad, u kojoj svi jednako dišu, onda je to dobro. Da, ta Liga nacija mi je bila frustrirajuća dosad. Sve kritike koje sam dobio i mi kao momčad bilo je vezano za Ligu nacija i prijašnje utakmice protiv Francuske, Engleske, Španjolske i Portugala. Evo, sada smo se vratiti i sretan sam. No, nema euforije, kao što nema ni tragedije. Te dvije stvari ionako uvijek vode u krivom smjeru. Idemo se sada spremiti za Svjetsko prvenstvo, zaključio Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.