Zlatko Dalić: Dobili smo ono što htjeli, a to je spektakl u Splitu!

Četvrtak, 11. studenog 2021. 23:18 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Hrvatska je protiv Malte u mandatu Zlatka Dalića ostvarila najuvjerljiviju pobjedu u jednim kvalifikacijama (7:1):

- Najvažija su tri boda koja smo htjeli osvojiti, čestitam dečkima na pristupu koji je tijekom cijele utakmice bio na visokoj razini. Rekao sam im prije utakmice da je sve u njihovim glavama, o tome je ovisilo kako ćemo odigrati. Bilo je jako odbro i angažirano od prve minute, tri su boda najvažnija, dobili smo ono što htjeli, spektakl u Splitu! Puno smo se trudili, bilo je puno kombinatorike, žao mi je autogola, žao mi je što nismo ostali čiste mreže. Sve u svemu mogu biti zadovoljan, znamo da u Spltu moramo biti još bolji i kvalitetniji. Sve imamo u svojm rukama, dečki su potpuno fokusirani, veseli me pristup i energija, nadam se da će biti dobro, kazao je Dalić.

Rusija također bila uvjerljiva (6:0) protiv Cipra:

- Ladić je bio u Rusiji, pripremit ćemo se najbolje što možemo. Lijepo je da će biti puni stadion u Splitu. Rekao sam u najavi utakmice: ako dobijemo Maltu, u Splitu na čeka atmosfera koju možeš samo poželjeti kao igrač, navijač... Mislim da ćemo dati sve od sebe da se plasiramo u Katar, znamo da će biti jako teško. Rusija je pobijedila pet utakmica, ali igramo na svom terenu, pred svojim navijačima, moja je vjera ogromna, naglašava Dalić.

Protiv Malte priliku su iskoristili mladi igrači, Lovro Majer nametnuo se dvama pogocima i dobrom igrom:

- Vidjet ćemo što će biti ova dva dana, ovi su igrači budućnost hrvatskog nogometa, to su igrači koji će Hrvatsku nositi idućih sedam, osam godina. Hrvatska ima sjajnu budućnost, ali ništa se ne može napraviti bez rezultata. Nama je primarni cilj plasirati se u Katar, najbitnije je da imamo vjeru u kvalitetu, imamo fenomenalnu atmosferu u reprezentaciji što će nam biti velika prednost, zaključuje Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.