Zlatko Dalić: Dobar je raspored, zadnju utakmicu igramo protiv Belgije!

Subota, 02. travnja 2022. 00:17 Napisao/la  SC

Na Svjetskom prvenstvu nema lagane skupine, jer su tamo najbolje reprezentacije na svijetu, kaže izbornik hrvatske reprezentacije

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić Foto: HNS

 Zlatko Dalić prokomentirao je ždrijeb skupina SP 2022, Hrvatska igra protiv Belgije, Kanade i Maroka:

- Kad na prvi mah pogledamo, skupina nije preteška. Međutim, na Svjetskom prvenstvu nema lagane skupine, jer su tamo najbolje reprezentacije na svijetu. Bit će teško, ali imamo svoj cilj, a to je prolazak skupine. Vjerujem da ćemo se pripremiti za pobjedu u svakoj utakmici i napraviti iskorak prema sljedećem krugu. Dobar je raspored odigravanja utakmica, igramo protiv Maroka, Kanade i tek onda protiv Belgije. Znamo da je izbornik Maroka gospodin Halilhodžić, koji je četiri reprezentacije odveo na Svjetsko prvenstvo. Sigurno će se dobro pripremiti za nas i to će biti vrlo teška utakmica. Maroko je u dodatnim kvalifikacijama pobijedio Kongo, a u svojim redovima ima nekoliko jako dobrih igrača koji igraju u Europi. Jednako tako, Marokanci će biti silno motivirani jer im je to prva utakmica na prvenstvu. Kađani su ostvarili velik uspjeh plasmanom u Kater, ali oni su ga u potpunosti zaslužili. Bili su prvi u svojoj skupini, pobijedili su SAD i Meksiko, a to je znak da su vrlo kvalitetni. Bit će silno motivirani, na Svjetsko prvenstvo će doći s puno dobre energije, a i mi ćemo im biti svojevrsni “target”. Dakle, moramo biti vrlo oprezni jer nas čeka težak protivnik. Belgija je već nekoliko godina prva na Fifinoj ljestvici, jako dobro znam gospodina Martineza, koji je odličan trener. Ima na raspolaganju sjajnu reprezentaciju, moćnu i sposobnu za velike stvari, s puno kvalitetnih pojedinaca. Ta će utakmica biti naš najveći izazov u skupini i dobro je da će to biti naša treća utakmica. Belgijanci su, u svakom slučaju, po rejtingu prvi favorit naše skupine, prenosi Dalićevu izjavu HNS.

Vahid Halihodžić sigurno će biti posebno mitiviran prije utakmice protiv Hrvatske:

- Svjetski viceprvak i treća momčad svijeta, a onda i Kanada koja je kolo prije kraja kampanje osvojila sjevernoameričke kvalifikacije. Teško da smo mogli dobiti teže suparnike. Cijenim Belgiju, ništa manje Hrvatsku iako je nisam pozorno pratio u posljednje vrijeme. Vidio sam meč s Rusijom u Splitu gdje je vaša momčad odigrala s autoritetom. Nema tu puno priče, hrvatski nogometaši i dalje igraju za najveće svjetske klubove, a Modrić je fenomen, jer i u ovim godinama drži visoku razinu, kazao je Halihodžić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.