Ždrijeb doigravanja: Hoće li se ispuniti Štimčeva želja da Hrvatska izvuče Francusku?

Srijeda, 16. listopada 2013. 00:50 Napisao/la  SC

Nositelji: Hrvatska (10), Portugal (11), Grčka (12), Švedska (22). Nenositelji: Francuska (25), Ukrajina (26), Rumunjska (31), Island (54)

 

Hrvatska će biti nositelj u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Time su izbjegnuti Portugal, Grčka i Švedska kao mogući protivnici u izlučnoj fazi iz koje će četiri pobjednika otići u Južnu Ameriku.

Ulogu nositelja naša reprezentacija nije zaslužila svojim igrama u kvalifikacijama nego rang-ljestvicom FIFA-e. Prema ljestvici Hrvatska je najbolje plasirani nositelj, na desetom mjestu u svijetu. Nova rang-lista bit će objavljena u četvrtak, 17. listopada, ali teško je vjerovati da će se poredak poremetiti.

Hrvatskoj se tako u dodatnim kvalifikacijama mogu suprotstaviti Francuska, Island, Rumunjska ili Ukrajina. Svi će odmah reći - Island, no ta je reprezentacija prouzročila mnoge neugodnosti Švicarcima, Slovencima i društvu u njihovoj kvalifikacijskoj skupini.

Ako je suditi po prethodnih nekoliko utakmica naše reprezentacije, pitanje je može li Hrvatska zapravo proći bilo koga od spomenuta četiri protivnika. Izbornik je ponudio ostavku, momčad je ionako obezglavljena, treba se s razlogom bojati doigravanja. Ili se pak držati one stare da se na muci poznaju junaci.

Francusku bi jedini želio (bivši) izbornik! Ždrijeb u ponedjeljak (Zurich) možda ostvari želju sadašnjeg izbornika ili budućeg stručnog komentatora

Nositelji:

Hrvatska (10)

Portugal (11)

Grčka (12)

Švedska (22)

Nenositelji:

Francuska (25)

Ukrajina (26)

Rumunjska (31)

Island (54)

* U zagradama je trenutačni poredak na FIFA-ljestvici, nova lista izlazi u četvrtak, 17. listopada

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.