VEDRAN ZRNIĆ U TERMAMA SELCE

Ivano Balić je izgubljen za hrvatski rukomet!

Petak, 14. prosinca 2012. 15:14 Napisao  Milan Kosanović

Smatram da je sramotno da se na takav način postupa sa svima nama, kaže Zrnić

Terme Selce već  godinama su vodeća ustanova za rehabilitaciju brojnih poznatih i slavnih sportaša. Posljednji u nizu plejade velikih sportaša koji boravi u ovoj poliklinici je proslavljeni hrvatski rukometaš Vedran Zrnić, svjetski i olimpijski pobjednik te bivši hrvatski reprezentativac trenutno je član njemačkog bundesligaša Gummersbacha, pa je savršen sugovornik na temu hrvatske reprezentacije i novonastalog slučaja „Balić“.

-          Smatram da je sramotno da se na takav način postupa sa svima nama, a posebno s Ivanom koji može dati još puno ovoj reprezentaciji. To je sigurno pogrešan potez izveden na pogrešan način. Ako su već odlučili da Balić ne bude na popisu za Španjolsku, onda su trebali sjesti u auto ili na avion i otići u Madrid, razgovarati s njim i dati mu do znanja da više ne računaju na njega. Nažalost, na ovaj način su ga izgubili za budućnost, ne samo kao igrača već i kao rukometnog djelatnika koji bi mogao i nakon rukometne karijere davati još puno rukometu. To je po meni velika pogreška, mišljenja je Vedran Zrnić, koji je na svojoj koži okusio kako je to biti otpisan.

Druga ozljeda u karijeri
- Ovo mi je druga ozljeda u karijeri, riječ je o stres-frakturi potkoljenice što iziskuje rehabilitaciju, moram mirovati i malo hodati. Nadam se da ću se zaliječiti do 9. prosinca kada su zakazane pripreme u Njemačkoj, kaže Zrnić

Na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj bio je proglašen najboljim desnim krilom na svijetu, a godinu dana kasnije nije ga bilo na popisu putnika za Europsko prvenstvo u Srbiji.

-          To je stara priča, nešto što sam prebolio i što se događalo svima iz moje generacije,  svi smo imali sličan tretman. Ne kažem da bi trebao igrati ispred Horvata i Čupića, riječ je o dobrim igračima, no mišljenja sam da mi se to trebalo drugačije prezentirati. Samo su trebali doći i razgovarati. Tako je bilo i s Perom Metličićem, a i sa svim ostalim igračima.

Trofejni reprezentativac potom se osvrnuo na Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj na kojem neće biti maestra Ivana Balića.

-          Ova situacija s Ivanom je dosta pokolebala motive ostalih igrača i uvjeren sam da će stariji igrači igrati s kočnicom, jer neće biti Ivana koji će im biti podrška, počevši od savjeta pa do vođenja igre. Duvnjak je vrhunski igrač, uz njega će na poziciji srednjeg igrati i Vuković, mislim da je to jedino što je pozitivno jer će se vidjeti gdje je budućnost hrvatskog rukometa. Mene osobno zanimaju ti mlađi dečki iz Zagreba, zanimljivo će biti vidjeti koliko mogu zamijeniti Buntića, Kopljara, Lackovića... Krila su u vrhunskoj formi koliko pratim, Vori je standardno dobar, no pitanje je koliko je istrošen od igranja u Bundesligi. Ovo prvenstvo je možda prilika da se vidi kako će se smjena generacije odraziti na velikom natjecanju, rekao je Zrnić koji vjeruje da Goluži neće biti lako ako ne ostvari zapažen rezultat u Španjolskoj.

-          Naravno da će mediji prezentirati da je za neuspjeh krivac Goluža jer nije zvao Ivana Balića, ali druga strana će to dobro upakirati. Činjenica je da Goluža ima dobre rezultate od kada je preuzeo reprezentaciju i ne vjerujem da bi se nakon jednog takvog turnira, koji su proglasili nevažnim, moglo išta promijeniti osim ako se ne dogode neke nepredviđene okolnosti, rekao je Zrnić te odgovorio na pitanje razmišlja li o povratku u hrvatski rukomet.

-          Imam želju vratiti se kući, no prije svega planiram igrati rukomet još četiri, pet godina. Smatram da sam dovoljno iskusan i zdrav da toliko izdržim. Kasnije se vidim u nekom trenerskom poslu, ali u radu s mladima. Vođenje seniorskih momčadi me u ne zanima previše, zaključio je Zrnić.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.