NOVI IZGLED KOCKASTIH

Pogledajte novi dres nogometne reprezentacije

Ponedjeljak, 16. travnja 2012. 14:41 Napisao/la  Z. G.

Rukavi izgledaju kao da su naknadno prišiveni, plava boje posve je iščezla

 

Rukavi izgledaju kao da su naknadno prišiveni, plava boje posve je iščezla, broj na prednjoj i stražnjoj strani majice više nije plavi, nego crveni, a na predstavljanju glavne garniture čak su i štucne promijenile boju - iz plave u bijelu. Takav je kolorit novoga dresa hrvatske nogometne reprezentacije kojega će naši nogometaši promovirati na Europskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj.

Istina, plava je i dalje osnovna boja rezervnog dresa, kojega su organizatori javnosti predstavili još prije dva mjeseca. Majica je, baš kao i ona iz pričuvne garniture, načinjena od 13 recikliranih plastičnih boca.

Hrvati će ovaj put, za razliku od Europskog prvenstva 2008. u Austriji i Švicarskoj, napokon moći zaigrati u osnovnoj garnituri – s kvadratićima. Problem je što, sukladno FIFA-inim regulama, hrvatski nogometaši moraju igrati u rezervnim dresovima protiv svakog suparnika čija je jedna garnitura crvena, a druga bijela ili obrnuto. Razlog je taj što crveno-bijeli kolorit hrvatskoga dresa onemogućuje da s druge strane stoji suparnik u bijeloj ili crvenoj majici.

 Takav je primjer bio upravo na prošlom EP kad su svi suparnici, dakle i Austrija i Njemačka i Poljska i Turska, imali upravo takve garniture - crvenu i bijelu. Ovoga će ljeta, dakle, suparnici Hrvatskoj biti „zelena“ Republika Irska, „plava“ Italija, a naši će nogometaši čak i protiv „crvene“ Španjolske moći igrati u osnovnoj garnituri. Hrvatska je u toj utakmici formalno domaćin, a rezervna boja Španjolaca je svijetloplava.

  Svečanoj promociji novoga dresa nisu prisustvovali čelnici Hrvatskoga nogometnog saveza, nije bilo nikoga iz stručnog stožera niti iz igračkoga kadra. Pritom ne računamomlade Matea Kovačića i Matea Pavlovića. Oni su u statusu „manekena“ pozirali u novoj opremi.

- Ponosan sam što mogu predstaviti hrvatski dres, ali ne osjećam se ugodno kao maneken ha ha ha…“, istaknuo je mladi Dinamov vezist Kovačić.

 Na upit koji mu je najdraži dosadašnji hrvatski dres iz prve je „ispalio“:

 - Onaj iz 1998. godine. Da, imamo sam tek četiri godine, ali dobro ga se sjećam. Pa, gledao sam ga i na snimkama. Ja sam i kolekcionar dresova. Sačuvao sam prvi Dinamov dres u kojem sam put istrčao na teren. Od inozemnih imam Ajaxov, dao mi ga je Sulejmani, Özil mi je dao Realov, a Lovren Lyonov.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.