U-21 KVALIFIKACIJE ZA EP 2015

Švicarska u Puli uzvratila za poraz u Luganu

Četvrtak, 14. studenog 2013. 21:01 Napisao/la  SC

Utakmica 5. kola: Hrvatska - Švicarska 0:2. Brozović u 81. nije iskoristio kazneni udarac

U-21 kvalifikacije za plasman na EP 2015, 5. kolo

HRVATSKA – ŠVICARSKA 2:0

Stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 2.500

Sudac: Serdar Gozubuyuk (Nizozemska)

Strijelci: 0:1 Frey (19), 0:2 Jevtic (47)

Žuti kartoni: Bubnjić, Močinić (Hrvatska), Decarli (Švicarska)

HRVATSKA: Zelenika (22 Delač), Jedvaj, Datković, Bubnjić, Bručić (52 Perica), Močinić, Radošević, Gorupec, Brozović, Mišić, Pjaca (85 Šitum)

ŠVICARSKA: Mvogo, Widmer, Lacroix, Decarli, Martignoni (81 Bauer), Buff, Khelifi, Jevtic (76 Bertone), Freuler, Khalifa (68 Veloso), Frey

U-21 reprezentacija Švicarske pobijedila je Hrvatsku u Puli rezultatom 2:0 i anulirala poraz u Luganu. Dva jeftina pogotka, smušene obrambene reakcije i neiskorištene prilike u nastavku uvjetovale su poraz u debiju izbornika Nenada Gračana.

U 19. minuti trojica su hrvatskih igrača propustili loptu po prizemnom ubačaju slijeva, Bubnjić je posljednji u nizu promašio loptu koja je stigla do nečuvanog Freyja u ravni druge vratnice. Švicarski napadač mirno je plasirao loptu ispod vratara Zelenike, koji je u padu nogom udario u vratnicu. Švicarska je povela 1:0, a Hrvatska izgubila vratara! Umjesto ozlijeđenog Zelenike u igru je ušao Delač.

Švicarska je bila bolja u prvom dijelu utoliko koliko je hrvatska obrana bila neočekivano porozna, posebice na okomite ubačaja preko dekoncentriranog stopera Bubnjića. U 9. minuti Bubnjić je nepotrebno izašao iz zadnje linije, lopta ga je preletjela, Khalifa je desnom stranom sam krenuo prema Zelenici, koji u padu otklanja opasnost.

U 37. minuti na sličan način prema Delaču je krenuo Khelifi s lijeve strane. Opet je dugačka dubinska lopta preskočila zadnju liniju, Khelifi se ubacio iz drugog plana i pobjegao Radoševiću, ali je Delač pravodobno istrčao.

Bile su to dvije izrazito povoljne prilike gostiju. Hrvatska reprezentacija imala je nešto veći posjed lopte, nekoliko je puta stisnula goste u kaznenom prostoru, ali izglednih prilika nije bilo.

Drugo je poluvrijeme počelo točno onako kako ne treba. U 47. minuti Gorupec je periferno odigrao pogrešno prema nepotrebno istrčalom Delaču, Jevtic je iskoristio nesporazum i loptu lagano gurnuo u praznu mrežu – 0:2. Jeftin i šokantan pogodak.

Od toga trenutka do kraja utakmice hrvatski igrači potrošili su silnu energiju da anuliraju prednost Švicaraca, koji su cijelo drugo poluvrijeme proveli na svojoj polovici terena. Stvorili su naši igrači dvije izgledne prilike od koji prilika u 67. spada u zicere. Brazović i Mišić probili su desnu stranu, Mišić je odigrao idealno za Pericu, koji s 11 metara nije uspio svladati Mvongu.

U 73. minuti Bubnjić je pokušao udarcem u padu, Mvongo je opet bio budan. A u 81. minuti Mvongo nije primio pogodak ni s bijele točke! Decarli je igrao rukom, sudac dosudio kazneni udarac, koji Brozović nije uspio pretvoriti u pogodak iako nije slabo izveo udarac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.