ISPOŠTOVAO KOVAČEVU ODLUKU

Nenad Gračan objavio popis bez Marka Livaje

Četvrtak, 31. listopada 2013. 18:29 Napisao/la  SC

Dosta sam razgovarao s Nikom Kovačom, tako da sam upoznat sa situacijom, kaže Gračan

Nenad Gračan pojavio se prvi pred novinarima da bi objavio popis U-21 reprezentativaca uoči kvalifikacijske utakmice koja se 14. studenog protiv Švicarske igra u Puli. Četiri dana kasnije igra se protiv Latvije na istom stadionu.

- Velika je čast, ali i odgovornost voditi hrvatsku U-21 reprezentaciju. Niko Kovač je ostvario sjajan posao, u četiri susreta reprezentacija je upisala četiri pobjede. Kovač je mladu reprezentaciju ostavio u komotnoj poziciji, a mi sada moramo nastaviti u istom tonu. Znam da će vaše prvo pitanje biti vezano uz Livaju. No, ja se držim odluke Nike Kovača. Ne bih otvarao to pitanje. Trebalo bi prvo obaviti razgovore, naglasio je Gračan.

Hrvatsku u prvom dvoboju očekuje Švicarka, koju su mladi hrvatski nogometaši u prvom susretu u Luganu pobijedili 2:0, ali sada će Švicarci će biti osnaženi četvoricom igrača iz A selekcije.

- Neće nam biti lako, radi se o vrlo kvalitetnoj ekipi. Očekuju nas teške utakmice i nadam se kako će nas publika podržati. Dosta sam razgovarao s Nikom Kovačom, tako da sam upoznat sa situacijom. Niko je u mladu reprezentaciju unio red i disciplinu. Sada djeluju kao momčad i to ne samo na utakmicama već i na pripremama i treninzima, kaže Gračan.

Gračanov popis:

 

VRATARI: Matej Delač (Vojvodina), Oliver Zelenika (Dinamo), Simon Sluga (Pomorac)

 

BRANIČI: Mato Miloš (Siena), Toni Gorupec (Lokomotiva), Karlo Bručić (Lokomotiva), Dario Župarić (Pescara), Jozo Šimunović (Dinamo), Niko Datković (Rijeka), Igor Bubnjić (Udinese), Tin Jedvaj (Roma)

 

VEZNJACI: Filip Mrzljak (Lokomotiva), Josip Radošević (Napoli), Ivan Močinić (Rijeka), Hrvoje Miličević (Zrinjski), Marcelo Brozović (Dinamo), Mario Šitum (Lokomotiva), Petar Mišić (Lokomotiva), Marko Pjaca (Lokomotiva)

 

NAPADAČI: Antonini Čulina (Spezia), Mislav Oršić (Spezia), Stipe Perica (NAC Breda), Marko Pajač (Lokomotiva)

 

Pretpozivi: Dino Mikanović (Hajduk), Matej Mitrović (Rijeka), Dario Čanađija (Slaven Belupo), Luka Begonja (Zadar), Bruno Petković (Catania), Nino Galović (Split), Frano Mlinar (Udinese)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.